dilluns, 30 de gener del 2023

SÈRIE: "Oemojisangjuui - Temporada 1a" (8 de desembre de 2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt22297722/episodes?season=1

DURADA: 188 minuts (Crèdits: 25 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 69 (sobre 100).

MILLOR:
- El procés de millora de la cançó "Fly Up", la peça composta per l'Eden (KQ Entertainment), el Door, l'HLB i el Buddy, que en Pyeon Deok Hwa i el Park Hyung Suk interpreten en el certamen musical.

PITJOR:
- L'exageració de l'assetjament, sobretot, per part del Jin Ho Bin cap el Pyeon Deok Hwa, a qui posen veu el Nam Doh Hyeong i el Hwang Chang Yung, respectivament.

NOTES:
1. És una adaptació del manhwa en format webtoon homònim desenvolupat pel Park Tae-joon des del 20 de novembre del 2014; en 2019, el Chien-hsin Wu va dirigir una sèrie de 38 capítols basada en la mateixa obra amb el títol "Wàimào Zhìshàng Zhuyì".
2. Es coneix, internacionalment, com "Lookism".
3. Alguns personatges s'inspiren en models reals; per exemple, el protagonista, el Park Hyung Suk, el paper a càrrec del Han Shin, en el Park Hyung-seok; de fet, el mateix autor del manhwa, en Park Tae-joon, n'és un, de model.
4. Durant els títols de crèdit dels primers 7 capítols, mentre sona el "Here Together" del Han Kyung Hoon, es mostren vinyetes dels esdeveniments succeïts en l'episodi i, al final, el retrat d'un dels implicats; en el darrer, el vuitè, es presenta l'acoloriment d'alguns dels escenaris.

COMENTARI: La veritat és que no m'acaba de quadrar gaire el context que es planteja, amb un institut artístic tant ple de pinxos roïns i fatxendes cerca-raons. A més, en la mateixa classe, tenim un mort de gana i un burgès ric del cagar. No lliga. Deixant això a banda i eludint l'assumpte bàsic del maltractament, el qual no aporta res de nou, he d'admetre que tant l'element fantàstic del relleu de cossos com l'estètica, en general, m'han atret prou com per empassar-me la història de gust. Em queda la sensació, no obstant, que la part interessant començava just quan la sèrie acabava. No em posaré a llegir el manhwa per saber com continua el relat però si fan una 2a temporada, segurament, voldré veure-la.

EN UN MOT: Trauma.

PAÍS:           COREA DEL SUD.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!