dissabte, 14 de gener del 2023

SÈRIE: "Inside Man - Temporada 1a" (Des del 26 de setembre fins el 4 d'octubre de 2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10948716/episodes?season=1

DURADA: 236 minuts (Crèdits: 8 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 57 (sobre 100).

MILLOR:
- L'Edgar i la seva mare, la Hilda, interpretats pel Mark Quartley i la Tilly Vosburgh, respectivament.

PITJOR:
- El personatge de la Lydia West, la Beth Davenport, no es veu a l'altura de la situació.

NOTES:
1. Al final dels crèdits del 1r episodi, surt el rètol "In memory of Beryl Vertue CBE 1931-2022" acompanyat d'una fotografia de la fundadora de la productora de la sèrie, Hartswood Films; l'epíleg, en el darrer capítol, el quart, és la Janice Fife reunint-se amb el Jefferson Grieff, interpretats per la Dolly Wells i l'Stanley Tucci, respectivament.
2. El rodatge es va portar a terme a diferents indrets d'Anglaterra durant el 2021; per exemple, a Wokingham, en el comtat de Berkshire, en setembre, en la St Andrew's Church de Farnham i a Godalming, en el comtat de Surrey, a l'agost, o en els estudis provisionals de Farnborough, en el comtat de Hampshire, des de juny.

COMENTARI: Trobo que són massa casualitats i gens naturals, una mica precipitat, tot plegat, artificial; com això d'haver de recórrer a un expert americà perquè la pena de mort no existeix a la Gran Bretanya i, clar, un sentenciat sempre aporta més drama a la història. Doncs, no m'ho empasso. La premissa de pres monstruós requerit per una donzella tendra no resulta precisament innovadora. La pega rau en que ni l'un ni l'altra arriben a engegar cap interès en l'espectador. L'Stanley Tucci, l'actor darrere el personatge del Jefferson Grieff, l'eminència assassina, es comporta més com un professor de primària farragós i enze que com algú amb talent genuí i una opinió respectable; l'arrogància no sembla justificada. Amb el raonament estúpid dels pagaments al violador que s'exposa en el 1r episodi ja s'estableix el nivell de bajanada del guió. I la Beth Davenport no ofereix res, ni gràcia ni talent ni suport. En fi, suposo que la idea de l'Steven Moffat, el creador del programa, era il·lustrar que tothom amaga un homicida en el fons, el qual, sota les circumstàncies adients, pot manifestar-se. Però li ha quedat un nyap, el quadre. Ah! Brillant, el "Xux, xux!" de la Lyndsey Marshal, encarnant la Mary Watling, amb el ganivet de tallar pa.

EN UN MOT: Forçada.

PAÍS:           GRAN BRETANYA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!