divendres, 20 de gener del 2023

LLARGMETRATGE: "Marcel the Shell with Shoes On" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt15339456/

DURADA: 90 minuts (Crèdits: 10 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 56 (sobre 100).

MILLOR:
- El moment en el que el Marcel li demana a la Nana Connie, a qui posa veu la Isabella Rossellini, que faci el soroll de rellotge per imitar la presentació del "60 minutes".

PITJOR:
- La veu de peneta del personatge principal, el Marcel, a càrrec de la Jenny Sarah Slate.

NOTES:
1. Cap el final dels títols de crèdit, apareix el rètol "in Memory oF / Dina Boettcher / Helen Erlich / Alan Fleischer / Lester Gilson / Steven Holm / Abby Jacknowitz / Maurice Jemison / Sally Livingston / Claire Paley / Warren Paley / Paul Slate / Reggie / baba Zorka / diado Stoyan / chicho Zdravko / tati Krasi".
2. Es basa en la trilogia de curtmetratges sobre la closca animada dirigits pel mateix Dean Fleischer-Camp i apareguts en 2010, 2011 i 2014.
3. La producció va trigar 7 anys en ésser enllestida.
4. En Dean Fleischer-Camp, el director, i la Jenny Sarah Slate, veu del Marcel, van estar units en matrimoni entre el 2012 i el 2016.

COMENTARI: No sé; potser, se m'escapa algun detall important. Però, de debó, una closca amb potes? Ves, home! A mitja pel·lícula, ja n'estava fart de tanta mandanga pseudo-patètica. D'acord que l'estructura formal resulta prou sòlida; tampoc és que sigui gaire original. Però, trobo, l'aposta depèn massa de com de bufó apareix el protagonista a l'espectador. I a mi no m'ha seduït gens. Per cert, era més fàcil que els familiars anessin a cercar els perduts, no? En fi... Castanya innecessària.

EN UN MOT: Sensiblera.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!