dimarts, 24 de gener del 2023

LLARGMETRATGE: "Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt13623880/

DURADA: 77 minuts i mig (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 55 (sobre 100).

MILLOR:
- Les bufetades que clava el Dexter, la mona caputxina, a càrrec del Dee Bradley Baker.

PITJOR:
- La connivència dels pares del Nick Daley, l'Erica i el Larry Daley, interpretats, el primer, pel Joshua Bassett, i els segons, per la Gillian Jacobs i el Zachary Levi, respectivament, davant el merder que genera la màquina mescladora del nano.

NOTES:
1. És el 4t lliurament, el 1r animat, de la franquícia basada en el llibre infantil publicat en 1993, "The Night at the Museum", del Milan Trenc; mentre que aquest va ser en mans del Matt Danner, els altres 3 films, del 2006, 2009 i 2014, van ser dirigits pel Shawn Levy.
2. Com a alternativa a reiniciar la franquícia, en Shawn Levy explica que van optar, primer, per muntar un musical amb cançons de l'Alan Menken, en el que estan treballant actualment, i, segon, per realitzar aquesta continuació en format animat que els estalviava el compromís de seleccionar un elenc nou que substituís figures vigents com el Robin Williams o el Ben Stiller.

COMENTARI: L'animació em sembla correcta però m'esperava una mica més de sofisticació i un argument un pèl més ambiciós; resulta d'allò més ordinari. Crec haver llegit que s'havia concebut en algun moment com a episodi pilot d'una sèrie derivada. La veritat és que en fa tota la fila, per barata. Això, la factura limitada del producte, explicaria, també, que no s'hagi estrenat en cinemes. No sé perquè me l'he mirada si ni tant sols recordo gaire l'única de carn i ossos que vaig veure, la primera.

EN UN MOT: Traspàs.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!