diumenge, 8 de gener del 2023

LLARGMETRATGE: "Boku no ojisan" (2016)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt5242898/

DURADA: 110 minuts i mig (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 30 (sobre 100).

MILLOR:
- Els nens, el Riku Onishi i la Shiori Kosuge, no fan gaire pena.

PITJOR:
- L'Ellie Inaba, en la pell de la Yoko Maki, saltant com una bleda babaua quan el nebot i l'oncle li diuen que la visitaran a Hawaii i, així, es tornaran a veure.

NOTES:
1. Internacionalment, s'anomena "My Uncle".
2. Es basa en la sèrie homònima desenvolupada pel Morio Kita, lliurada entre maig de 1962 i abril de 1963, que va publicar-se en format de novel·la el 20 de novembre de 1972; l'obra va adaptar-se a una sèrie de televisió, produïda per la NHK Nagoya Hosokyoku, que va emetre's entre el 18 de març i el 12 d'abril de 1974.
3. El rodatge es va portar a terme entre el 5 i el 23 d'octubre, a Tòquio, i des del 30 d'octubre al 15 de novembre a l'illa hawaiana d'Oahu, en 2015.
4. Al final dels crèdits, la senyoreta Minori, interpretada per l'Erika Toda, li expressa al Yukio Haruyama, encarnat pel Riku Onishi, l'interès de conèixer el seu oncle, el paper a càrrec del Ryuhei Matsuda; en acabat, un ovni i un gat que s'acomiada fins la propera història.

COMENTARI: Desconeixia que existia un material original de fa 60 anys. He llegit l'argument i he pensat que la idea prometia: un adult immadur i uns infants setciències fent ximpleries. Per què no? Però, o bé per ridícul o bé per estupidesa o bé per insipidesa simple, del producte que se'ns presenta gairebé no se'n pot aprofitar res. L'Atsuhiro Yamashita i el Taiji Sudo, director i guionista, respectivament, aconsegueixen avorrir-nos i fer-nos passar vergonya aliena a parts iguals en comptes de plantejar situacions còmiques i convertir els personatges en entranyables. Molta estona perduda, a més. He patit.

EN UN MOT: Impresentable.

PAÍS:           JAPÓ.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!