dissabte, 28 de gener del 2023

LLARGMETRATGE: "Penny Serenade" (1941)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0034012/

DURADA: 119 minuts i mig (Crèdits: menys de mig minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 39 (sobre 100).

MILLOR:
- L'escena que simula el Kanto dai-jishin de l'1 de setembre del 1923.

PITJOR:
- El somriure forçadíssim de l'Eva Lee Kuney fent de la Trina de 6 anys.

NOTES:
1. Està basada en una obra de la Martha Louise Cheavens publicada en 1940 en la revista McCall's, inspirada lleugerament en detalls auto-biogràfics; els drets de l'adaptació li van costar 25 mil dòlars a la Columbia Pictures.
2. El rodatge es va portar a terme entre el 14 d'octubre del 1940 i el 15 de gener del 1941 en els Columbia/Sunset Gower Studios de Hollywood, Los Angeles, en l'estat nord-americà de Califòrnia.
3. Per contrarestar les limitacions d'exposició dels infants a les condicions de treball en els estudis d'enregistrament, en George Stevens, el director, va voler fer servir bessones per interpretar la Trina nadó, encarnada per la Judith i la Dianna Fleetwood, i la Trina d'1 any, a càrrec de la Joan i la Jane Biffle; d'aquesta manera podia doblar les hores de feina entre les dues germanes.
4. En 1970 va esdevenir de domini públic i es pot reproduir en línia https://en.wikipedia.org/wiki/File:Penny_Serenade_(1941).webm de manera gratuïta.

COMENTARI: No trobo divertit veure un personatge imbècil com el Roger Adams, de qui s'encarrega el Cary Grant, emmerdar de manera tant planera no només la bleda de la seva dona, la Julie Gardiner, el paper de la Irene Dunne, sinó també el pobre Applejack Carney, encarnat en l'Edgar Buchanan. Perquè, sembla que ni l'argument ofereix gaire suc ni els diàlegs són enginyosos ni els mateixos actors omplen la pantalla amb carisma ni amb res. En dues putes hores, nano! Si de cas, l'única jugada que podria salvar-se és la utilització de les cançons com a catalitzadors per engegar capítols; no per les peces, precisament. I, a sobre, el final té un punt de miserable. No m'ha agradat.

EN UN MOT: Desgràcia.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!