divendres, 13 de novembre del 2020

LLARGMETRATGE: "Over the Moon" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt7488208/

DURADA: 95 minuts (Crèdits: 9 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 83 (sobre 100).

MILLOR:
- La Fei Fei, a qui dóna veu la Cathy Ang, construint el coet i sortint-se'n amb la rampa magnètica.

PITJOR:
- La gran recerca del "regal" no té gaire sentit, si el duia la nena al seu vehicle.

NOTES:
1. Al principi dels títols de crèdit, veiem la dedicatòria "In Loving Memory of Audrey Wells", la guionista a qui el Pearl Studio va contractar a finals de setembre del 2017 per escriure una peça inspirada en el mite xinès de la deessa Chang'e i que morí el 4 d'octubre del 2018.
2. El director, en Glen Keane, trobà inspiració per representar Lunaria en la coberta de l'àlbum del 1973 de Pink Floyd, "The Dark Side of the Moon", i en la fantasia infantil dels quadres del Joan Miró.
3. El 22 d'octubre del 2020, un dia abans de l'estrena de la pel·lícula en la plataforma Netflix, va publicar-se el llibre escrit pel Leonard Maltin sobre l'elaboració del film titulat "Over the Moon: Illuminating the Journey".

COMENTARI: Deliciosa barreja, de realitat i llegenda, de comèdia i drama, de ciència i fantasia. Diria que la bondat i la simpatia dels personatges apuntalen una història no gaire treballada plena de qüestions un tant gratuïtes, com el fet que la nena s'erigeixi de salvadora sense pretendre-ho (amb quelcom que no sabia que tenia). El món selènic, a més, no llueix especialment i dóna lloc a situacions esperpèntiques, com el concert a l'estil k-pop de la Chang'e o la partida de ping-pong (i... aigua a la LLuna! Bé, d'acord; és un conte). Alguns dels dissenys, però, són espectaculars; sobretot, la figura divina resulta captivadora. Al final, la sensació ha estat de joia que és el que compta.

EN UN MOT: Entranyable.

Perdoneu per la meva ignorància!