diumenge, 29 de novembre del 2020

LLARGMETRATGE: "And Now for Something Completely Different" (1971)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0066765/

DURADA: 88 minuts (Crèdits: 2 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 73 (sobre 100).

MILLOR:
- Les animacions peculiars del Terry Gilliam.
- Alguns dels gags, el del "Nudge Nudge", el del "Camp Square-Bashing", el de l'"Upper Class Twit of the Year".

PITJOR:
- El riure forçat dels actors, com en l'escena "The Funniest Joke in the World".

NOTES:
1. Basada en esquetxos de les dues primeres temporades de la sèrie televisiva, "Monty Python's Flying Circus", creada el 1969 pel Graham Chapman, en John Cleese, l'Eric Idle, en Terry Jones, el Michael Palin i el Terry Gilliam.
2. La idea va proposar-la el Victor Lownes, cap de Playboy UK, el qual va aportar un 40% de les 80 mil lliures de pressupost de la pel·lícula, per donar a conèixer el grup còmic al públic nord-americà.
3. El títol és una frase manllevada que utilitzava per separar blocs el Christopher Trace en un programa de televisió per xicalla anomenat "Blue Peter".

COMENTARI: D'acord que es tracta de material reciclat (de fet, recreat amb menys mitjans que en l'original) però és que aquests paios són un referent incombustible en l'humor. I, malgrat no totes les peces resulten efectives de cara a la riallada, l'enginy en totes elles és indiscutible; des del detall més subtil, com la rèplica del Graham Chapman al comentari de la Carol Cleveland en "The Dirty Fork" al·ludint a la possibilitat d'haver-la deixat embarassada, a la poca-solta hilarant de les dones barallant-se en el fang de "The Battle of Pearl Harbor". Benvinguts sempre!

EN UN MOT: Refregida.

Perdoneu per la meva ignorància!