dimarts, 24 de novembre del 2020

LLARGMETRATGE: "Contratiempo" (2017)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt4857264/

DURADA: 106 minuts (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 73 (sobre 100).

MILLOR:
- L'escenificació de les diferents versions dels fets.
- La proposta de crim de sala tancada.

PITJOR:
- El poder ilimitat del pelacanyes de l'Adrián Doria, encarnat en el Mario Casas, no és versemblant ni el del seu advocat, interpretat pel Francesc Orella Pinell, el Félix Leiva.

NOTES:
1. Segons diu als títols de crèdit, rodada a Bizkaia, Barcelona i Girona.
2. L'Stefano Mordini va dirigir una revisió italiana titulada "Il testimone invisibile", el 2018; en Sujoy Ghosh, la hindú "Badla", el 2019; i el Venkat Ramji, una adaptació en telugu anomenada "Evaru", el mateix 2019.
3. El títol internacional és "The Invisible Guest".
4. Els referents pel director, l'Oriol Paulo, van ser "Muerte de un ciclista", del Juan Antonio Bardem, i "Laura", de l'Otto Preminger.
5. Va esdevenir un èxit comercial recaptant més de 6 vegades el seu pressupost, que fou d'uns 4 milions d'euros.

COMENTARI: M'agrada més el com que el què. És a dir, la premissa, l'atmosfera, l'estructura, el ritme, la intriga, la falsedat, tot això està força bé. Però les coartades i el muntatge per incriminar la víctima grinyolen bastant, i són aspectes importants. Després, que el Tomás Garrido, el paper a càrrec del José Coronado, estigui observant a l'altra banda del carrer i l'advocada l'assenyali obertament o que la dona li demani al paio insistentment el lloc on va enfonsar el cotxe em sembla un pegot; a partir d'aleshores s'intueix el gir final. Malgrat aquests detalls, he de reconèixer que m'ha atrapat des de bon començament i m'han pagut prou els plans de la ciutat de Barcelona i de la Vall de Núria. Per cert, no entenc el perquè de barregar Biarche amb Núria.

EN UN MOT: Agosarada.

Perdoneu per la meva ignorància!