divendres, 28 de maig del 2021

LLARGMETRATGE: "The Front" (1976)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0074554/

DURADA: 95 minuts (Crèdits: 2 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 64 (sobre 100).

MILLOR:
- La comicitat i els acudits del Zero Mostel.

PITJOR:
- Les expectatives no es compleixen en l'acarament del comitè.

NOTES:
1. Al començament dels títols de crèdit, pot llegir-se "Directed By Martin Ritt (Blacklisted 1951) Written By Walter Bernstein (Blacklisted 1950) Co-Starring Zero Mostel (Blacklisted 1950) With Herschel Bernardi (Blacklisted 1953) And Lloyd Gough (Blacklisted 1952) And Joshua Shelley  (Blacklisted 1952)".
2. El tripijoc del mànager en l'actuació a l'hotel està basat en una situació viscuda pel mateix Zero Mostel, que interpreta el Hecky Brown, tal com s'explica en les memòries d'en Walter Bernstein publicades el 1996, "Inside Out: A Memoir of the Blacklist".
3. El suïcidi del Hecky Brown s'inspira en el d'un amic del Zero Mostel, en Philip Loeb, que fou inclòs en la llista negra, acomiadat de la sèrie que protagonitzava, "The Goldbergs", en 1951, i, en 1955, va llevar-se la vida.
4. Va estrenar-se un any després de l'abolició de The House Un-American Activities Committee (HUAC), impulsor de la llista negra.
5. Rodada a Nova York la tardor del 1975.

COMENTARI: D'alguna manera, la presència del Woody Allen, que fa el personatge del Howard Prince, i el seu ritme i posat tant característics provoquen una mena d'anacronisme; l'atmosfera de principis dels 50s, el moment en el que es situa l'acció, no acaba de quallar en la pantalla. L'Allen tampoc casa gaire en la relació sentimental amb l'Andrea Marcovicci, que encarna la Florence Barrett. En aquest aspecte, crec que el film queda massa condicionat per la imatge del novaiorquès. No obstant això, el petit retrat del maccarthisme i l'estratègia que s'empesquen els damnificats per combatre'l resulten prou interessants. Passa bé.

EN UN MOT: Denúncia.

Perdoneu per la meva ignorància!