dissabte, 15 de maig del 2021

LLARGMETRATGE: "French Exit" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10279362/

DURADA: 113 minuts (Crèdits: 7 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).

MILLOR:
- L'anècdota que explica la Valerie Mahaffey, que fa el paper de la senyora Reynard, sobre la indiferència de la Frances davant d'improperis rebuts.

PITJOR:
- El moment en el que la Frances Price, interpretada per la Michelle Pfeiffer, li comunica al seu fill, el Malcolm Price, a càrrec del Lucas Hedges, que són insolvents, se li escapa el ganivet que estava esmolant i es posa a riure/plorar de manera patètica.

NOTES:
1. Basada en la novel·la homònima del 2018 escrita pel Patrick deWitt, amic del director, l'Azazel Jacobs, i guionista de la pel·lícula.
2. El títol es refereix a l'expressió "marxar a la francesa", és a dir, sense comiat.
3. Va rodar-se a partir de l'octubre del 2019 en localitzacions de París i Montreal.

COMENTARI: M'han començat a perdre amb la sessió espiritista, quan conversen amb l'ànima del pare, a qui posa veu el Tracy Letts. No se suposa que el paio està reencarnat en el gat? Però, reconec que la Pfeiffer, als seus 60 i escaig anys, encara m'arrossega bastant; en aquesta ocasió, fa molt bé d'estirada. La resta em sembla més aviat molesta: el nano pàmfil, la seva relació amb la Susan, encarnada en la Imogen Poots, l'estupidesa de juntar-se tots en el pis, el capítol del sensesostre del penis formós, el malbaratament d'euros, el conflicte amb el cambrer. Bé, fa baixada.

EN UN MOT: Tibada.

Perdoneu per la meva ignorància!