dissabte, 1 de maig del 2021

LLARGMETRATGE: "Mortal Kombat" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0293429/

DURADA: 110 minuts (Crèdits: 11 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 55 (sobre 100).

MILLOR:
- El gimnàs convertit en congelador.
- L'entrada al Lord Raiden's Temple, filmada a les mines d'òpal de Coober Pedy, a l'Austràlia Meridional.

PITJOR:
- Els estúpids canvis de nom i d'aspecte respecte el 1617, de Bi-Han a Sub-Zero i de Hanzo Hasashi a Scorpion, els personatges que interpreten el Joe Taslim i en Hiroyuki Sanada, respectivament.
- La resurrecció del Hanzo Hasashi.

NOTES:
1. Inspirada en el videojoc homònim aparegut el 1992, creat per l'Ed Boon i el John Tobias, i integrant de la sèrie de pel·lícules de la franquícia juntament amb "Mortal Kombat", del 1995, dirigida pel Paul W. S. Anderson, "Mortal Kombat: Annihilation", del 1997, a càrrec del John R. Leonetti, més les animacions "Mortal Kombat: The Journey Begins", del 1995, dirigida pel Joseph Francis, i "Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge", del 2020, amb l'Ethan Spaulding al capdavant.
2. Els primers 2 minuts i mig dels títols de crèdit surten sobre imatges animades en vermell.
3. El gruix del rodatge es va portar a terme entre setembre i desembre del 2019 a Adelaide i altres indrets d'Austràlia del Sud.

COMENTARI: No sé què m'esperava de l'adaptació d'un joc de lluita (al que no he jugat mai). Imagino que la versió en 3D ha de resultar força excitant i entretinguda perquè de cinemàtica no en manca. Però, veig pocs al·licients per perdre el temps amb un producte d'aquest tipus en el que l'argument i els diàlegs són una cagarada, els efectes visuals i les coreografies, ordinaris, i el carisma dels participants, inexistent. Només per fans.

EN UN MOT: Aleatòria.

Perdoneu per la meva ignorància!