diumenge, 23 de maig del 2021

LLARGMETRATGE: "Bon to Lin chan" (2014)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt3667270/

DURADA: 92 minuts (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 70 (sobre 100).

MILLOR:
- El patetisme dels personatges masculins, tant el Rintaro Tomoda (Lin) com, especialment, el Naoto Aida (Bebi), encarnats en el Mahiro Takasugi i el Hakushu Togetsuan, respectivament.

PITJOR:
- La longitud excessiva de la discussió al love-hotel entre la Natsuko Yotsuya (Bon) i la Miyu Saito (Nikubenki), interpretades per l'Ema Sakura i la Rino Higa, respectivament.

NOTES:
1. Al final dels títols de crèdit, surt el rètol "La seva història continua en la vostra imaginació. Pel que fa a la pel·lícula, aquest és el final".
2. El 28 d'agost del 2014, Kabushiki-gaisha Takeshobou va publicar una novel·lització estesa de la pel·lícula amb il·lustracions originals de la Lily Hoshino en la que s'expliquen els esdeveniments anteriors i posteriors al que es veu en el film.
3. Entre les localitzacions, trobem Dogenzaka de Shibuya, el subterrani d'Asakusa, les botigues de Toranoana Akihabara B o Motsufuku Akasaka i l'AKIBA karuchaazu Zone, a Tòquio.

COMENTARI: L'argument és ben simple però amb, tant sols, un parell de detalls m'ha guanyat. El primer, la degradació que s'auto-infligeix en Bebi (em sento força identificat amb el nivell humà de l'individu) i com s'estavella contra el mecanisme de seguretat que s'enginya la Bon, l'emissió en directe a través del mòbil, quan intenta filar-se-la. També, la seva desesperació sexual. I, el segon, l'atmosfera d'aventura, de missió, fracassada. Pensava que era una comèdia; més aviat la veig com un drama. La nena protagonista, a més, resulta un tant repel·lent. No obstant, m'ho he passat bé.

EN UN MOT: Frontissa.

Perdoneu per la meva ignorància!