diumenge, 9 de maig del 2021

LLARGMETRATGE: "Depois a Louca Sou Eu" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10520386/

DURADA: 91 minuts (Crèdits: 7 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 74 (sobre 100).

MILLOR:
- El dinamisme del relat.

PITJOR:
- Un pèl massa melodramàtica.

NOTES:
1. Basada en el recull homònim d'articles de la Tatiane Bernardi Teixeira Pinto, publicat el 2016.
2. Inicialment, havia de llançar-se l'abril del 2020 però, per culpa de la pandèmia de la COVID-19, l'estrena va ajornar-se fins el febrer del 2021; aprofitant l'avinentesa, els productors van crear un derivat en format de sèrie web, "Diário de uma quarentena", en el que la protagonista, la Dani, interpretada per la Débora Falabella, explica les seves experiències sobre la situació.
3. El rodatge va començar el 12 de març del 2019 i va durar 7 setmanes; alguns dels indrets on es va portar a terme són Alto da Boa Vista, Laranjeiras, Praia de Grumari, Rio de Janeiro i São Paulo.
4. En els títols de crèdit, es comenta que la pel·lícula va generar més de 800 llocs de treball directes i indirectes.
5. El títol internacional és "And They Say I Am the Crazy One".

COMENTARI: Des de fora sembla una mica egocèntrica, consentida i rampelluda però, clar, no sé fins a quin punt s'ha caricaturat la condició de la noia. Tampoc tinc cap experiència amb atacs de pànic ni amb l'ansietat extrema ni amb les fòbies paralitzadores ni amb cap dels medicaments que es mencionen per tractar desordres psicològics. No obstant això, el testimoni resulta prou amè i el punt de comicitat ajuda a generar certa empatia. La Débora Falabella ho fa molt bé mes no puc evitar trobar a faltar que la Tati Bernardi s'interpretés a si mateixa.

EN UN MOT: Efectiva.

Perdoneu per la meva ignorància!