dilluns, 3 de maig del 2021

LLARGMETRATGE: "Promoción fantasma" (2012)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1924273/

DURADA: 89 minuts (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 61 (sobre 100).

MILLOR:
- El primer contacte entre el professor Modesto, el Raúl Arévalo, i l'Ángela Pérez, quan aquesta està escoltant la missa del "Rèquiem en re menor" del Wolfgang Amadeus Mozart.

PITJOR:
- La xerinola postissa, excessiva i ridícula en el moment en el que l'Anna Castillo, que fa el paper de l'Ángela Pérez Blanco, interpreta la cançó del 1995, "Estoy aquí", composta per la Shakira i el Luis Fernando Ochoa.

NOTES:
1. Rodada a Madrid al llarg de 7 setmanes l'estiu del 2011.
2. Va recaptar més d'1 milió set-cents mil euros a l'estat espanyol, a partir d'un pressupost de més de 2 milions.
3. Explica el director, en Javier Ruiz Caldera, que en veure la pel·lícula enllestida, els guionistes, el Cristóbal Garrido i l'Adolfo Valor, van plorar d'emoció.
4. El títol internacional és "Ghost Graduation".

COMENTARI: Un popurri nostàlgic que, encara que no surt del tòpic, entreté i fa riure esporàdicament. Per altra banda, hi ha elements força carrinclons que devaluen el conjunt, com la història de l'Elsa, la suïcida a càrrec de l'Aura Garrido, la figura de la consellera d'ensenyament, l'Elena Irureta, o la directora de l'institut bleda (l'Alexandra Jiménez sembla procliu a aquest tipus de personatge). Una mica de vergonya aliena però està bé per passar l'estona sense pensar.

EN UN MOT: Imitació.

Perdoneu per la meva ignorància!