dimecres, 5 de maig del 2021

LLARGMETRATGE: "The Mitchells vs. the Machines" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt7979580/

DURADA: 109 minuts (Crèdits: 9 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 87 (sobre 100).

MILLOR:
- Els Pal Max Prime.

PITJOR:
- El tema familiar carrincló i el moment samurai de la mare, a qui posa veu la Maya Rudolph.

NOTES:
1. En el 2020, s'havia canviat el títol a "Connected" però, quan van vendre's els drets de distribució a Netflix, va restaurar-se l'original.
2. Durant els primers 2 minuts dels títols de crèdit, apareixen fotografies familiars dels participants i, al llarg de la resta, gargots i dibuixos animats; per la meitat, la Linda Mitchell improvisa uns versos i, al final, l'Abbi Jacobson, que interpreta la Katie Mitchell, també intervé.
3. La data de l'estrena, originalment, el 10 de gener del 2020, va patir diferents ajornaments a causa de la pandèmia de la COVID-19; finalment, va cedir-se la seva distribució a la plataforma de transmissió en línia.

COMENTARI: M'ha agradat l'estil artístic de llapis combinat amb l'estètica més tecnològica del món dels robots. L'animació em sembla excel·lent; l'acció, els detalls còmics, la sàtira, fins i tot, els afegitons sobreimpresos, componen un espectacle àgil i molt agradable. La pena és l'èmfasi en la relació pare-filla, queda una mica pegot, i l'argument ordinari.

EN UN MOT: Casolana.

Perdoneu per la meva ignorància!