dilluns, 26 d’abril del 2021

LLARGMETRATGE: "Happy Death Day 2U" (2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt8155288/

DURADA: 100 minuts (Crèdits: 9 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 68 (sobre 100).

MILLOR:
- La diligència, el ritme, l'estètica, l'espectacle.
- Els moments mare-filla entre la Missy Yager i la Jessica Rothe.

PITJOR:
- La seqüència de suïcidis innecessaris; en especial, el del llançament des de l'avió en biquini.
- L'escena de l'atac kamikaze a la central elèctrica per provocar una apagada i evitar el funcionament de l'andròmina, el Sisyphus.

NOTES:
1. Després de 2 minuts de crèdits al ritme de la versió de la Lizzo de la cançó del 1977 dels Bee Gees, "Stayin' Alive", es mostra un epíleg de 2 minuts més en el que els protagonistes són escortats per uns agents a un laboratori de DARPA on es troben l'aparell causant de les anomalies temporals i decideixen que experimentaran amb la Danielle Bouseman, el paper que interpreta la Rachel Matthews.
2. És la seqüela del film del 2017, "Happy Death Day", dirigida, també, pel Christopher Landon; el tercer lliurament, anomenat "Happy Death Day To Us", s'està desenvolupant.
3. Va recaptar més de 64 milions de dòlars a partir d'un pressupost de 9 milions.
4. El 26 de febrer del 2019, Blumhouse Books va publicar una novel·lització de la història, escrita per l'Aaron Hartzler, titulada "Happy Death Day & Happy Death Day 2U".

COMENTARI: O com mutilar el duet de les flors de "Lakmé", l'òpera de Léo Delibes, sense gaires miraments. Al cap i a la fi, té un component de carnisseria. O sigui que ja lliga. La tònica general de la pel·lícula és barrejar això i allò per servir un discurs amb una coherència particular, no sempre satisfactòria. Però, la veritat és que, com la majoria d'arguments que impliquen manipulacions de la línia temporal, m'ha atrapat. Passa fàcil; ara, la tercera no sé si voldré veure-la.

EN UN MOT: Artificiosa.

Perdoneu per la meva ignorància!