diumenge, 25 d’abril del 2021

DOCUMENTAL: "Banking on Bitcoin" (2016)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt5033790/

DURADA: 84 minuts (Crèdits: 3 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 77 (sobre 100).

MILLOR:
- Els apunts sobre els cypherpunks i sobre la xarxa TOR, The Onion Router.

PITJOR:
- Els minuts de palla inútil, com el tros dels nens de la classe de la Nancy Cannucciari (serà família del director, en Christopher Cannucciari?) o les escenes amb els jubilats, en Michael i la Margaret Fitzgerald.

NOTES:
1. Els títols de treball foren "The Battle for Bitcoin" i "The Bitcoin Takeover".
2. La llavor de l'interès del director per l'assumpte del diner digital es remunta a un viatge a Kenya en el 2008 on va viure com la gent utilitzava el crèdit dels seus telèfons per fer transaccions de tot tipus, atès que els bancs no operaven.
3. Enregistrat a Skeaneatles, Nova York, San Francisco i Los Angeles, amb un 90% de la filmació realitzada pel director en solitari.
4. El mateix director treballa en un nou documental anomenat "The Search for Satoshi" en el que intenta esbrinar la identitat del nom associat a la creació del bitcoin.

COMENTARI: El meu coneixement del tema és més aviat minso i creia que el treball hauria quedat una mica obsolet doncs, per a qualsevol qüestió relacionada amb la tecnologia, 5 anys compten com una eternitat. Però tracta aspectes que ajuden a fer-se una idea del fenomen i dels moviments que l'han condicionat. La filosofia i la ciència darrere del bitcoin em sedueixen, amb això ja em tenia captivat. A més, m'he assabentat d'històries d'iniciatives empresarials com la de la plataforma de comerç Silk Road, fundada pel Ross William Ulbricht el 2011, o de la murrieria pocavergonya del Benjamin Lawsky després de publicar la BitLicense per al New York State Department of Financial Services (NYSDFS). Ara, 1 bitcoin equival a 50 mil dòlars. Compro?

EN UN MOT: Fascinador.

Perdoneu per la meva ignorància!