dissabte, 24 d’abril del 2021

LLARGMETRATGE: "Hotshot" (1986)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0091219/

DURADA: 99 minuts (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 39 (sobre 100).

MILLOR:
- He de dir... la presència del Pelé encara que la seva interpretació sigui dolenta.

PITJOR:
- Les imatges de futbol.

NOTES:
1. El títol de treball fou "Hang Tough".
2. El Rick King era el tercer director que els productors contractaven; inicialment, comptaven amb ell només per polir el guió.
3. Segons el director, la Penelope Ann Miller, que fa de la Mary, i el Jim Youngs, que s'encarrega del paper del Jimmy Kristidis, no s'avenien gaire.
4. L'equip de ficció es diu New York Rockers; en Pelé va jugar 64 partits en els New York Cosmos, entre el 1975 i el 1977.

COMENTARI: No crec que pugui deixar content ningú, ni tant sols (o, especialment) a aquells als que els agradi l'esport en el que es recolza la història; per altra banda, molt típica. De fet, la North American Soccer League (NASL) feia un parell d'anys que s'havia dissolt mentre que la Major League Soccer (MLS) encara trigaria uns quants en fundar-se. De manera que, segurament, l'interès pel futbol als EUA estava sota mínims en l'any de l'estrena, el 1987; no ho sé. Podria salvar les imatges del Brasil i l'atmosfera dels 80's per la música ridícula. Però la resta és molt trista. Si més no, m'ha fet recordar el gol de xilena del Rivaldo en el darrer minut del partit del 17 de juny del 2001 contra el València Club de Futbol en el Camp Nou.

EN UN MOT: Descafeïnat.

Perdoneu per la meva ignorància!