dilluns, 5 d’abril del 2021

LLARGMETRATGE: "Caccia alla volpe" (1966)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0060200/

DURADA: 103 minuts (Crèdits: 2 minuts, al principi; 1 minut, al final).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 68 (sobre 100).

MILLOR:
- L'auto-paròdia que es fa el Victor Mature encarnant el Tony Powell.
- L'escena de ventrilòquia de l'Akim Tamiroff amb la Maria Grazia Buccella, que fan de l'Okra i la seva germana, respectivament.

PITJOR:
- Les friccions inicials del fugitiu amb la mare, interpretada per la Lydia Brazzi, i la germana, la Britt Ekland.
- La trivialitat en el robatori de l'or i en la fugida de la camioneta, al final.

NOTES:
1. Es coneix, també, com "After the Fox"; en el guió, escrit en anglès, van col·laborar el Neil Simon i el Cesare Zavattini, que van necessitar intèrprets per entendre's.
2. Va rodar-se cap a la meitat del 1965 als Cinecittà Studios, a Spoleto, de la regió d'Úmbria, província de Perusa, i en el poble de Sant'Angelo de l'illa d'Ischia de la Badia de Nàpols.
3. La versió italiana de la pel·lícula compta amb la música composta pel Piero Piccioni mentre que l'americana inclou la del Burt Bacharach.
4. En 2010, va estrenar-se una revisió en hindi titulada "Tees Maar Khan", dirigida pel Farah Khan.
5. La Britt Ekland i el Peter Sellers, que fan de la Gina Vanucci i l'Aldo Vanucci, respectivament, eren matrimoni en el moment del rodatge.

COMENTARI: En alguns moments, massa aturada i, certament, bastant lleugera en el plantejament. Però, reconec que sento certa debilitat per la comicitat del protagonista, en Peter Sellers. Ni de bon tros, ens trobem amb l'obra més brillant de l'actor britànic pel que fa a rèpliques o actuació. No obstant això, les petites dosis d'enginy i el to general arrauxat la converteixen en un passatemps més que correcte.

EN UN MOT: Distreta.

Perdoneu per la meva ignorància!