dilluns, 19 d’abril del 2021

LLARGMETRATGE: "Freaky" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10919380/

DURADA: 102 minuts (Crèdits: 6 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 64 (sobre 100).

MILLOR:
- La interpretació del Vince Vaughn fent del Blissfield Butcher; l'escena del cotxe amb l'Uriah Shelton, que encarna el Booker Strode.
- Els tocs de comèdia.

PITJOR:
- La xerradeta de la Coral Kessler, de qui s'encarrega la Katie Finneran, a l'emprovador, amb la seva filla en el cos de l'assassí.
- Un epíleg tant pobre.

NOTES:
1. El logo d'Universal del principi surt de color vermell mentre que els 2 primers minuts dels títols de crèdit mostren una mena de collage d'imatges sinistres i quotidianes barrejades amb les de l'elenc.
2. Inspirada en la novel·la del 1972, "Freaky Friday", escrita per la Mary Rodgers.
3. El gruix del rodatge es va portar a terme en 35 dies, aleshores amb el títol de treball de "Freaky Friday the 13th", des del 21 d'octubre fins el 12 de desembre del 2019, a l'estat de Georgia dels EUA.
4. Recaptà gairebé 16 milions de dòlars a partir d'un pressupost de 6 milions.

COMENTARI: Per un costat, tenim el típic argument de carnisseria adolescent que podríem assimilar a milers de títols; òbviament, "Friday the 13th", del 1980, dirigida pel Sean S. Cunningham, o "Halloween", del 1978, dirigit pel mestre John Carpenter. Per l'altre, ofereix el component paranormal d'una maledicció que intercanvia ànimes de dos cossos, com en l'adaptació del 1976 de la mateixa novel·la de la Mary Rodgers, "Freaky Friday: The Movie", dirigida pel Gary Nelson, o la proposta més recent del 2002, "The Hot Chick", a càrrec del Tom Brady. És a dir, l'originalitat és minsa sinó nul·la. Tampoc destacaria pels detalls; per exemple, la daga asteca, més que en castellà, hauria d'estar gravada en nàhuatl. En fi, malgrat tot, he de reconèixer que m'ha divertit. Què més puc demanar, doncs?

EN UN MOT: Matisada.

Perdoneu per la meva ignorància!