dijous, 8 d’abril del 2021

SÈRIE: "Dorohedoro" (Des del 12 de gener fins el 29 de març del 2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11147852/

DURADA: 287 minuts (Crèdits: 36 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 87 (sobre 100).

MILLOR:
- L'estil underground i els escenaris.
- El to funest de la sintonia inicial, "Welcome to~u konton", de l'Ayaka Tachibana i el Makoto Miyazaki.

PITJOR:
- Les resurreccions.
- Els elements pretesament còmics, com el personatge de l'Ebisu, a qui posa veu la Miyu Tomita, o l'amanerat, en Chouta, de qui s'encarrega l'Anri Katsu, per exemple.

NOTES:
1. Basada en el manga homònim desenvolupat pel Hayashida Kyuu entre el 2000 i el 2018.
2. S'ha produït, també, una sèrie de 6 OVA's titulats "Kamen Kakusa", "Tenpo For You", "Shitappa Seishun Graffiti", "Anata no Shiranai Gyoza no Kai", "Odoru Ma no Utage" i "Yokaze ni Fukarete Ooba Kinenbi".
3. La productora, la Kabushiki-gaisha Mappa, va haver d'emetre un comunicat de disculpa i de corregir uns plans del capítol 9è en els que apareixia un rètol amb contingut no apropiat.
4. En les seqüències de crèdits del final dels capítols 5è, 6è i 10è es recrea la visió en primera persona del joc del 1993, "Doom", creat pel John Carmack, el John Romero, l'Adrian Carmack, en Kevin Cloud i el Tom Hall, mentre sonen "D.D.D.D." i "SECONDs FLY" del col·lectiu (K)NoW_NAME.

COMENTARI: No sé ben bé com definir aquesta aberració barroca; grotesca, per descomptat, sanguinària, perversa, sàdica. Però la combinació de misteri, fantasia, acció i la quantitat de detalls estrambòtics que ofereix m'ha atrapat fàcilment. La llàstima és que els 12 capítols que la componen resulten insuficients per donar-li entitat; és a dir, la sensació és de producte inacabat (tot i que sempre queda el recurs de recórrer a la font original per resoldre dubtes, clar). Ha estat força grat tornar a ensopegar amb quelcom motivador.

EN UN MOT: Pertorbadora.

Perdoneu per la meva ignorància!