dilluns, 12 d’abril del 2021

LLARGMETRATGE: "Happy Death Day" (2017)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt5308322/

DURADA: 96 minuts (Crèdits: 6 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 70 (sobre 100).

MILLOR:
- El misteri d'esbrinar el propi assassí a través de la prova i l'error; encara que hauria estat tant fàcil com treure-li la màscara una vegada.
- Les iteracions limitades per l'afebliment del cos de la noia.

PITJOR:
- El mòbil trivial i el recurs del verí; tot i que reconec que m'ha agradat força el gir final de la mort durant el son.  
- La seqüència de la Tree Gelbman essent esplèndida.

NOTES:
1. Durant el primer minut i mig de títols de crèdit, es mostren uns quants noms en el que semblen targetes de felicitació mentre sona la cançó del 2017 del grup Sir Sly, "High".
2. Originalment, va ser anunciada en 2007 amb el nom de "Half to Death".
3. Va recaptar més de 125 milions de dòlars, partint d'un pressupost de gairebé 5 milions.
4. En 2019, va estrenar-se'n la seqüela, "Happy Death Day 2U", dirigida pel mateix Christopher Landon, que va comptar, novament, amb la Jessica Rothe i l'Israel Broussard de protagonistes.
5. El rodatge va tenir lloc durant 5 setmanes cap el final del 2016 a les rodalies de la Loyola University de New Orleans, a Louisiana, i a Los Angeles, Califòrnia.
6. Blumhouse Books va publicar una novel·lització de les dues parts titulada "Happy Death Day & Happy Death Day 2U" escrita per l'Aaron Hartzler.

COMENTARI: Si ens posem primmirats, trobarem un munt de detalls que grinyolen una mica. Però, en conjunt, encaixa prou per passar una bona estona, tenint en compte el context i la barreja de suspens, sang i fetge, universitàries ximpletes i fantasia temporal. He de confessar que m'ha sorprès, bàsicament, perquè m'esperava molt poquet.

EN UN MOT: Fausta.

Perdoneu per la meva ignorància!