dilluns, 12 d’abril del 2021

LLARGMETRATGE: "A Morte e a Morte de Quincas Berro D'Água" (2010)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1068962/

DURADA: 101 minuts (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 65 (sobre 100).

MILLOR:
- El comiat festiu al bordell de la Manuela, la Marieta Severo, al ritme de "Papai Nicolau/Tá tonto, por que bebeu?", composta per la Dalva Damiana de Freitas i el Gerônimo Santana Duarte.

PITJOR:
- Els pets de la Tia Marisa, de qui s'encarrega la Walderez de Barros.

NOTES:
1. Abans dels títols de crèdit apareix el rètol "Dedicado a Zélia Gattai" i, durant el primer minut dels mateixos, es mostra una animació que figura el difunt al fons del mar.
2. Internacionalment, s'anomena "The Two Deaths of Quincas Wateryell".
3. Basada en la novel·la homònima del 1959 escrita pel Jorge Amado, que ja va adaptar-se a la televisió, en 1978, pel Walter Avancini i al cinema, en 1999, per l'Osama Fawzy amb el títol "Gannat al shayateen".

COMENTARI: Carregar el cadàver del Quincas, interpretat pel Paulo José, amunt i avall de la manera que ho fan els seus amics, d'entrada, ho consideraria bastant irrespectuós. Però sembla que a l'esperit de l'home, que fa de narrador, ja li està genuïnament bé. Així que endavant amb la festa! Jo espero i desitjo que després de la mort no hi hagi res, només buit. Per mi, com si llencen el cos meu a l'abocador. I, si queda algú a qui l'incumbeixi, ja s'ho farà... En fi, pel que fa a la pel·lícula, camaraderia xarona i recorregut conseqüent. L'escena de la gallina m'ha fet desconnectar i he badat una estona.

EN UN MOT: Bandarra.

Perdoneu per la meva ignorància!