diumenge, 18 d’abril del 2021

SÈRIE: "Master of None - Temporada 2a" (12 de maig del 2017)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt4635276/episodes?season=2

DURADA: 319 minuts (Crèdits: 22 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 49 (sobre 100).

MILLOR:
- La progressió de l'episodi vuitè, "Thanksgiving".
- El pla de la conversa en el carrer nevat de Nova York.

PITJOR:
- La interpretació dels pares de l'Aziz Ansari.
- Els tres minuts de la seqüència final del cinquè capítol, "The Dinner Party", mentre sona la cançó del 1982, "Say Hello, Wave Goodbye", del duo Soft Cell.
- La manca de so en el tros de la sorda del capítol sisè, "New York, I Love You".
- L'estupidesa del petó a través del vidre.

NOTES:
1. La integren 10 episodis.
2. Al principi del 2020, va començar la producció de la tercera temporada a Londres, però es va veure interrompuda per la pandèmia de la COVID-19; es va reprendre en gener del 2021.
3. Entre d'altres homenatges i referències, trobem el del primer episodi al film del 1948, "Ladri di biciclette", dirigit pel Vittorio De Sica, i la del segon a la pel·lícula del 1961, "La notte", dirigida pel Michelangelo Antonioni.
4. L'escena en el segon capítol, "Le Nozze", del cotxe encallat al carreró es basa en una circumstància real que els va succeir als mateixos actors mentre voltaven per Sicília.
5. Li va ser atorgat el guardó de Best Male Performance in a Television Series (Musical or Comedy) a l'Aziz Ansari, en la 75a edició dels Golden Globe Awards.

COMENTARI: Si ja la primera temporada no em va entusiasmar gaire, no sé per què he perdut el temps amb la segona. Bé, sí que ho sé; tothom em deia que la segona era millor, més poètica. Un rave! Que encara que rodis en blanc i negre o que t'allunyis de l'argument principal per fer un exercici de "creativitat narrativa" lligant històries, en el sisè, l'espectacle segueix sent feixuc, ordinari, incòmode, avorrit. Això sí, l'Alessandra Mastronardi, que encarna la Francesca, està tremenda. Heus aquí la raó per la que em resulta tant molest veure-la emparellada amb el Dev Shah, un borinot impertinent sense cap gràcia. N'he tingut prou, no em miraré la tercera.

EN UN MOT: Repel·lent.

Perdoneu per la meva ignorància!