dimarts, 27 d’abril del 2021

SÈRIE: "Higurashi no Naku Koro ni Kai" (Des del 6 de juliol fins el 17 de desembre del 2007)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1068433/

DURADA: 581 minuts (Crèdits: 86 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 63 (sobre 100).

MILLOR:
- El capítol final de l'episodi "Minagoroshi-hen", titulat "Shuumatsu".

PITJOR:
- Les criaturades; especialment molestes, les del personatge de la Rika Furude, a qui posa veu la Yukari Tamura, i les de la Yui Horie, fent de la Hanyuu.

NOTES:
1. Basada en els capítols de resposta "Minagoroshi-hen" i "Matsuribayashi-hen" de la sèrie d'aventures visuals creada pel cercle doujin 07th Expansion; inclou, també, el capítol "Saikai" i l'episodi original "Yakusamashi-hen", sol·licitat per l'autor de la franquícia, el Ryukishi07.
2. En setembre del 2007, després de fer-se públic l'assassinat d'un policia de Kyotanabe, en la prefectura de Kyoto, a cops de destral infligits per la seva filla de 16 anys, moltes emissores van cancel·lar tant aquesta sèrie com la titulada "School Days", dirigida pel Keitaro Motonaga, per la seva violència.
3. Del capítol 19è al 23è, al final de la seqüència de crèdits, es mostra un avançament del capítol següent presentat per la Rika Furude i la Hanyuu en format menut.
4. Al final del darrer capítol, el 24è, es veu la trobada d'una noia anomenada Frederica Bernkastel amb la Tanashi Miyoko, es a dir, la Miyo Takano de nena, i que anul·la l'accident dels seus pares.

COMENTARI: Bastant plom, tot plegat; voltes i voltes a una situació i uns personatges que cansen, tant en la seva versió malvada com en la virtuosa. Si més no, van resolent-se detalls i sembla que el missatge és de conciliació, positiu. El desenllaç, com la resta, resulta carregós. Segurament, no tinc prou paciència per assaborir el material. Què hi farem? L'he vist perquè em recorda la meva visita a Shirakawago.

EN UN MOT: Pesada.

Perdoneu per la meva ignorància!