dilluns, 21 de juny del 2021

LLARGMETRATGE: "Uncut Gems" (2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt5727208/

DURADA: 135 minuts (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 65 (sobre 100).

MILLOR:
- El moment, durant el sopar del Péssah, en el que la Dinah Ratner, de qui s'encarrega la Idina Menzel, li diu al seu marit com l'odia.

PITJOR:
- Els gemecs penosos de l'Adam Sandler, interpretant el Howard Ratner, al seu despatx amb la Julia Fox, en el paper de la Julia De Fiore, després de ser agredit pel Phil, encarnat en el Keith William Richards, i just abans de rebre la trucada de l'assistent del Kevin Garnett.

NOTES:
1. El gruix del rodatge va tenir lloc entre el 25 de setembre i el 15 de novembre del 2018.
2. Els directors i co-guionistes, els germans Josh i Benny Safdie, el pare dels quals era venedor en el Diamond District del Midtown Manhattan, van concebre el film en 2009.
3. A partir d'un pressupost aproximat de 19 milions de dòlars, va recaptar 50 milions.
4. Es mostren imatges dels partits disputats el 16, 18 i 25 de maig del 2012 de la semi-final de la conferència est de l'NBA entre els Boston Celtics i els Philadelphia 76ers.

COMENTARI: A la mitja hora ja volia plegar, quan el paio s'amaga a l'armari de l'apartament i comença a intercanviar missatges amb l'amiga. Perquè, inicialment, la gràcia era veure l'Adam Sandler en un rol seriós en comptes dels habituals als que ens té acostumats de ximple, pallasso o bandarra. Almenys, jo no recordava cap altre que no tingués aquest matís còmic característic de l'humorista. I, en aquell punt, ja havia quedat clar que la funció no seria un gag, obviant el penjoll del Gremlin, amb la tensió, els crits, les agressions, la colonoscòpia. Però em feia molta mandra tanta naturalitat i tanta fressa, igual de perfecta per marcar un ritme alegre com fatigant. Només dues hores i un quart, dura, la broma! Fins i tot, he arribat a pensar que l'assumpte era massa ianqui per mi. No sé d'on m'ha vingut aquesta sensació... Al final, he aguantat i he de reconèixer que el conjunt resulta més que correcte. La qual cosa no implica que m'hagi agradat. Per cert, les seqüències de microfotografia mineral, una caca.

EN UN MOT: Atabaladora.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!