dissabte, 26 de juny del 2021

LLARGMETRATGE: "The Accountant" (2016)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt2140479/

DURADA: 128 minuts (Crèdits: 6 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 75 (sobre 100).

MILLOR:
- El Buster Reeves i la granada.

PITJOR:
- El Seth Lee, encarnant el Christian Wolff nen, fent d'autista en crisi.

NOTES:
1. A partir d'un pressupost de 44 milions de dòlars, va recaptar més de 155 milions.
2. El gruix del rodatge va tenir lloc entre el 19 de gener i el 2 d'abril del 2015 a Atlanta, Roswell, Cartersville, a l'estat de Georgia dels EUA.
3. L'art marcial que els nens, el Seth Lee i el Jake Presley, practiquen s'anomena Pencak Silat.
4. El guió de la pel·lícula va formar part de The Black List, creada pel Franklin Leonard el 2004, en la seva edició del 2011.

COMENTARI: Per l'acció, els trets, la suposada intel·ligència infal·lible del protagonista, el Ben Affleck, afectat per la Síndrome d'Asperger, pel punt de suspens, per la Llei de Benford, i per la venjança de la mort del Francis Silverberg, el paper del Jeffrey Tambor, que cau tant bé, la impressió sobre el film, just acabat, era força positiva. M'ha tingut a l'aguait al llarg de les dues hores llargues que dura. A més, la simpàtica Anna Kendrick, que encarna la Dana Cummings, sempre és un al·licient per mi (és una "lletja" bufona). No obstant, un cop m'he posat a rumiar sobre detalls, l'encís s'ha anat desinflant de mica en mica. Ben vist, els adversaris cauen massa fàcil i la logística que porta la Justine, el personatge interpretat per l'Alison Wright, des del Harbour Institute, resulta un pèl inversemblant. Tampoc em convenç gaire l'excusa d'investigació que porten a terme el Ray King i la Marybeth Medina, encarnats pel J.K. Simmons i la Cynthia Addai-Robinson, respectivament. De manera que, segurament, no es mereix la nota que li poso. Però, és que m'ho he passat bé mirant-la.

EN UN MOT: Suflé.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   BÉ.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!