diumenge, 27 de juny del 2021

LLARGMETRATGE: "Annihilation" (2018)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt2798920/

DURADA: 115 minuts (Crèdits: 7 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 63 (sobre 100).

MILLOR:
- L'atmosfera d'exploració d'allò desconegut i la visita a instal·lacions abandonades, com la piscina.

PITJOR:
- Els flashbacks de la Lena, encarnada per la Natalie Portman, en els que apareix amb el seu marit, en Kane, i el seu amant, en Dan, de qui s'encarrega el David Gyasi.

NOTES:
1. Basada en la novel·la homònima del 2014 escrita pel Jeff VanderMeer, la primera d'una trilogia anomenada "Southern Reach Trilogy"; el director i guionista, l'Alex Garland, aclarí que no va tenir en compte ni la segona part, "Authority", ni la tercera, "Acceptance".
2. El gruix del rodatge es va portar a terme entre abril i juliol del 2016 a llocs com el Windsor Great Park, al comtat de Berkshire, Holkham Pines, al districte de North Norfolk, l'antic RAF Bentwaters de Woodbridge, al comtat de Suffolk, o les restes del RAF Marsworth de Cheddington, al comtat de Buckinghamshire, a Anglaterra.
3. L'Oscar Isaac, que fa el paper d'en Kane, participava, alhora, en "Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi", del 2017, dirigida pel Rian Johnson, que es rodava a prop.

COMENTARI: He llegit que la comparen amb el relat curt del 1927 del Howard Phillips Lovecraft titulat "The Colour Out of Space", referència que jo desconeixia; si la premissa de la mutació genètica és la mateixa, aleshores, no queda gaire on agafar-se per defensar el film. Perquè la producció fluixeja tant en els detalls d'argument, la manca d'equipament adequat contra riscos biològics en les expedicionàries n'és un exemple, com la posada en escena, els arbustos antropomorfs freguen el patetisme. Un punt que prometia era que la colla la integraven tot dones però, al final, la condició femenina del grup tampoc ofereix cap matís. En resum, me la podia haver estalviat.

EN UN MOT: Passable.

PAÍS:           GRAN BRETANYA, EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!