dissabte, 5 de juny del 2021

SÈRIE: "Upload - Temporada 1a" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt7826376/episodes?season=1

DURADA: 296 minuts (Crèdits: 16 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 71 (sobre 100).

MILLOR:
- La representació del que podria ser un servei d'extensió vital com el que ofereix Horizen, ple de publicitat i afegitons de pagament.
- El moment en el que el sistema de realitat virtual entra en contingència, amb la simplificació dels avatars.

PITJOR:
- Quan el Nathan i la Nora arrenquen amb "Uptown Funk", la cançó del 2014 composta pel Mark Ronson, el Bruno Mars, en Philip Lawrence i el Jeff Bhasker.
- Que quedi a l'aire, la intriga criminal principal.

NOTES:
1. Està composta per 10 episodis; tot i que, entre el 25 de gener i el 15 d'abril del 2021, s'ha estat enregistrant una segona temporada que s'emetrà cap a principis del 2022.
2. El gruix del rodatge va tenir lloc a Vancouver, a la província de British Columbia del Canadà, entre el 5 de març i el 10 de maig del 2019.
3. Va prendre's la Mohonk Mountain House, a New Paltz, de l'estat de Nova York dels EUA, com a localització per al complex hoteler virtual.
4. La gènesi de la idea es remunta a l'època en la que en Greg Daniels, el creador del programa, escrivia per "Saturday Night Live", cap a finals dels 80s.

COMENTARI: No es pot negar que l'execució visual lluu impecable. A més, els personatges de suport còmic, el Luke, interpretat pel Kevin Bigley, el Dylan, encarnat en el Rhys Slack, l'Aleesha, de qui s'encarrega la Zainab Johnson, i la cosina Fran Booth, l'Elizabeth Bowen, aporten la simpatia justa per contrarestar la carrincloneria que es desenvolupa entre els protagonistes, el Robbie Amell i l'Andy Allo, l'actor i l'actriu darrere del Nathan Brown i de la Nora Antony. Malauradament, no s'equilibra el vessant festiu de flirteig amb el de la investigació de la conspiració, la qual cosa, deixa el producte una mica coix. Malgrat això, ha estat un goig.

EN UN MOT: Dispersa.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!