dissabte, 5 de juny del 2021

LLARGMETRATGE: "Abracadabra" (2017)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt5187886/

DURADA: 96 minuts (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 53 (sobre 100).

MILLOR:
- El tros final del clip de l'Informe Semanal de la "Matanza de Carabanchel", en el que el Quim Gutiérrez, que interpreta el Tito, balla una coreografia abans de fer-se l'harakiri.

PITJOR:
- En la visita al pis de l'esperit, la narració de l'assassinat per part de l'agent immobiliari, el Pedro Luis, encarnat en el Julián Villagrán.

NOTES:
1. Recaptà 1 milió 6 cents mil euros a partir d'un pressupost aproximat de 5 milions 2 cents mil.
2. Va rodarse a Madrid, Pamplona, Elcano-Egüés, Parla i Torrejón de la Calzada, entre el 9 de maig i l'1 de juliol del 2016.

COMENTARI: La Maribel Verdú, que aquí fa de la Carmen, sempre m'ha posat molt; encara que es presti a la cançó de la Melody, "El Baile del Gorila". Però és que, amb el guió del Pablo Berger, resulta difícil emocionar-se gaire. D'entrada, ja barreja hipnotisme i espiritisme d'una manera grollera. Pífia? Després, introdueix indicis de violència masclista de la mà d'un reincident, l'Antonio de la Torre, en el que se suposa que és una comèdia. Cap gràcia, en aquest aspecte. I, finalment, enllesteix l'obra amb un alliberament de la Verdú, si més no, estrany. Em pregunto si el títol va ser una excusa per ficar el tema del 1982 de l'Steve Miller Band en la pel·lícula. La peça que no em quadra tant és la del 1975, "I'm Not in Love", dels britànics 10cc.

EN UN MOT: Confosa.

PAÍS:           ESPANYA, FRANÇA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!