dimecres, 2 de juny del 2021

SÈRIE: "Los favoritos de Midas" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10147520/

DURADA: 315 minuts (Crèdits: 9 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 53 (sobre 100).

MILLOR:
- En el darrer capítol, l'expressió de la mare quan s'acomiada de la periodista, encarnades en l'Elena Irureta i la Marta Belmonte, respectivament.

PITJOR:
- En el tercer episodi, l'enfrontament entre el Luis Tosar, que fa el paper del Víctor Genovés Neira, i el seu guardaespatlles, el Fernando Barona.

NOTES:
1. Basada en el conte curt del 1901, "The Minions of Midas", escrit pel Jack London.
2. Composta per 6 episodis: "Dilema", "Azar", "Culpa", "Grieta", "Salida" i "Lucha"; tot i que, inicialment, el projecte havia estat concebut com una pel·lícula.
3. Fou rodada en 12 setmanes a diferents localitzacions de les comunitats de Madrid i Castilla y León, a la tardor del 2020.
4. La producció va rebre assessorament de la policia nacional espanyola y de la Unidad de Delincuencia Económica y Fiscal (UDEF).
5. La majoria de les imatges dels aldarulls van ser comprades i van haver d'esborrar digitalment banderes independentistes.

COMENTARI: M'he desesperat bastant per la lentitud, pels diàlegs encarcarats, per les situacions forçades, per les escenes de parella innecessàries i per un fil massa divagador que m'ha deixat d'interessar durant i a partir del tercer lliurament. El desenllaç, a més, resulta decebedor; m'esperava algun tipus de gir heroic que no ha esdevingut. En general, la trobo poc convincent i poc engrescadora.

EN UN MOT: Feixuga.

PAÍS:           ESPANYA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!