dissabte, 19 de juny del 2021

SÈRIE: "Brooklyn Nine-Nine - Temporada 1a" (Des del 17 de setembre del 2013 al 25 de març del 2014)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt2467372/episodes?season=1

DURADA: 475 minuts (Crèdits: 9 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 68 (sobre 100).

MILLOR:
- El capítol 12è, el del "Pontiac Bandit".

PITJOR:
- El ridícul de les agents Rosa Diaz i Amy Santiago, interpretades per l'Stephanie Beatriz i la Melissa Fumero, respectivament, en el 3r capítol, "The Slump", encarant la xerrada del Junior Policeman Program For At-risk Youth.

NOTES:
1. Originalment, la Fox havia encarregat 13 capítols per a la 1a temporada però va acabar prorrogant el programa fins als 22.
2. La Fox va emetre 5 temporades de la sèrie fins el 20 de maig del 2018 amb un total de 112 episodis; les següents, 41 capítols més, han estat emeses per l'NBC, que espera tancar la sèrie el 16 de setembre del 2021, amb la cloenda de la 8a temporada.
3. Li va ser atorgat el Golden Globe Award for Best Television Series - Musical or Comedy i l'Andy Samberg, que fa el paper del Jake Peralta, va rebre la distinció per la Best Performance in a Television Series - Musical or Comedy en la 71a edició dels Golden Globe Awards.
4. Està rodada en el CBS Studio Center de l'Studio City, a Los Angeles; i l'exterior de la comissaria 99a és, en realitat, el de la 78a de Brooklyn.
5. En 2020, la plataforma Club Illico va estrenar una adaptació en francès anomenada "Escouade 99" ambientada en el Quebec.

COMENTARI: La impressió inicial (primers 3 lliuraments) ha estat el rebuig que provoca el pallasso repel·lent del Jake Peralta, la pena que suscita la vulnerabilitat postissa del Terry Jeffords, encarnat en el Terry Crews, la indignació que causa la indolència de la Chelsea Peretti fent de la Gina Linetti, la irritació que promou l'Stephanie Beatriz encarnant la irascible Rosa Diaz, l'angúnia que motiva l'Amy Santiago amb la seva atenció obsessiva cap al capità Raymond Holt, l'Andre Braugher, i la indiferència per un Charles Boyle, a càrrec del Joe Lo Truglio, la poca traça del qual tampoc desperta cap simpatia. No obstant això, m'he trobat empassant-me capítol rere capítol, gairebé, sense adonar-me'n fins a enllestir-los tots 22 en una setmana; el format de 20 minuts per peça ha ajudat, dinamitza la presentació. Els casos petits que van plantejant-se amenitzen el trajecte. A més, a mida que avança la història i es van definint/polint els personatges, sembla com que es fan suportables. Al final, he d'agrair que hi hagi productes com aquest que intentin fer-nos riure. Que ho aconsegueixin o no és un altre assumpte.

EN UN MOT: Fàcil.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!