dissabte, 15 de juliol del 2023

SÈRIE: "Schmigadoon! - Temporada 1a" (Des del 16 de juliol fins el 13 d'agost de 2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11808942/episodes?season=1

DURADA: 173 minuts (Crèdits: 14 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 58 (sobre 100).

MILLOR:
- El número del primer capítol, "Corn Puddin'", amb la cançó escrita pel Cinco Paul que va ser guardonada en la 74a edició dels Primetime Creative Arts Emmy Awards amb la distinció d'Outstanding Original Music and Lyrics.

PITJOR:
- En el moment que es substitueix la paròdia per la carrincloneria més suada perd tot l'interès; sobretot, en els darrers dos episodis.

NOTES:
1. Els títols dels capítols són "Schmigadoon!", "Lovers' Spat", "Cross That Bridge", "Suddenly", "Tribulation" i "How We Change"; entre el 5 d'abril i el 3 de maig de 2023, van emetre's els 6 episodis de la 2a temporada.
2. S'inspira en el musical de 1947 compost per l'Alan Jay Lerner i el Frederick Loewe, "Brigadoon"; la idea es remunta a principi del segle 21 quan en Cinco Paul va creure que seria divertit que els excursionistes d'"An American Werewolf in London", el film de 1981 dirigit pel John Landis, ensopeguessin amb música en comptes de terror.
3. Els guions, a càrrec del Cinco Paul, en Ken Daurio, la Julie Klausner, el Bowen Yang, la Kate Gersten i l'Allison Silverman, van escriure's l'estiu de 2019.
4. El rodatge es va portar a terme entre el 13 d'octubre i el 10 de desembre de 2020 a Vancouver, en la província canadenca de British Columbia.

COMENTARI: La parella que formen el Josh Skinner i la Melissa Gimble, interpretats pel Keegan-Michael Key i la Cecily Legler Strong, respectivament, fa molta mandra, d'ordinària. De manera que tot allò que referencia la seva història comuna, en especial, els flashbacks a Nova York, avorreix molt. L'altra pega que li trobo al conjunt rau en el canvi de to; sembla que l'humor, la sàtira, s'acaba en la meitat de l'espectacle. Potser, la COVID-19, que afectà la producció, va tenir la culpa d'aquesta desaparició d'enginy. De fet, diu que la planificació inicial comptava 8 lliuraments en lloc de 6. No sé. La qüestió és que passa relativament bé gràcies a una durada curta. O sigui, al final, no arriba a cansar gaire. Però va de més a menys.

EN UN MOT: Extraviada.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!