dimarts, 25 de juliol del 2023

SÈRIE: "Lucky Hank - Temporada 1a" (Des del 19 de març fins el 7 de maig de 2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt19785210/episodes?season=1

DURADA: 353 minuts (Crèdits: 16 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 61 (sobre 100).

MILLOR:
- El moment en el que el Hank Devereaux, interpretat pel Bob Odenkirk, se n'adona que el seu pare, el Henry Devereaux, encarnat pel Tom Bower, pateix d'alzhèimer https://ca.wikipedia.org/wiki/Malaltia_d%27Alzheimer.

PITJOR:
- La figura del Jeffrey Epstein, a càrrec del Chris Gethard, sembla massa caricatura, fent de bocamoll i babau.

NOTES:
1. Es basa en la novel·la escrita pel Richard Russo, "Straight Man", publicada en 1997 i inspirada en les vivències de l'autor com a professor de la Southern Illinois University Carbondale, la Southern Connecticut State University i la Penn State Altoona; originalment, el llibre, també, havia de donar nom a la sèrie.
2. Abans de començar el cinquè capítol apareix el rètol "This program contains subject matter related to mental health and suicide. Viewer discretion is advised"; abans de la promoció del final d'aquest mateix capítol, surt "If you or someone you know is struggling with thoughts of suicide, call 800-273-TALK (8255) or go to https://suicidepreventionlifeline.org for resources and support. You can also learn more from the American Foundation for Suicide Prevention http://afsp.org".
3. Els títols dels episodis són "Pilot", "George Saunders", "Escape", "The Goose Boxer", "The Clock", "The Arrival", "The Count of Monte Cristo" i "The Chopping Block".
4. El rodatge es va portar a terme entre setembre i desembre de 2022 en indrets de les rodalies de l'àrea metropolitana de Greater Vancouver, al Canadà.

COMENTARI: Sobretot, se m'ha fet feixuga perquè tant personatges com fils argumentals esdevenen força ordinaris passada la primera escena. El trauma infantil del paio, la seva depressió de pa sucat amb oli i l'angoixa pel bloqueig de l'escriptor https://en.wikipedia.org/wiki/Writer%27s_block que pateix suprimeixen, per cansament, l'efecte de les petites notes d'humor que apareixen aquí i allà. Per exemple, en el segon capítol, veiem un home que xala de valent, suposadament, component una novel·la amb l'ajuda d'un llibre d'autoajuda (fictici) anomenat "Your Novel in 30 days", mentre l'acadèmic, enfonsat en la seva pròpia misèria, es mostra incapaç d'escriure res davant una pantalla en blanc. O, en el cinquè lliurament, m'ha fet gràcia l'entremaliadura de l'Emma Wheemer, el paper a càrrec de la Shannon DeVido, quan encoratja pèrfidament el Tony Conigula, encarnat pel Diedrich Bader, a proposar relacions extramatrimonials a la June Washington-Chen, interpretada per l'Alvina August. En fi, que m'he avorrit bastant. Sincerament, pensava que seria una altra cosa, més còmica i menys dramàtica; m'ha decebut.

EN UN MOT: Mediocre.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!