dilluns, 17 de juliol del 2023

LLARGMETRATGE: "Mafia Mamma" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt13923456/

DURADA: 101 minuts (Crèdits: 5 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 39 (sobre 100).

MILLOR:
- L'escena del missatge enregistrat del Don Giuseppe Balbano, el paper encarnat per l'Alessandro Bressanello.

PITJOR:
- El judici amb la participació de la Sophia Nomvete, que fa de la Jenny; una burla.

NOTES:
1. Durant el primer minut i mig de crèdits, apareixen alguns plans del film i de la Basilica di San Pietro de la ciutat del Vaticà vista des del riu Tíber.
2. El gruix del rodatge es va portar a terme en 32 dies entre maig i juny de 2022 en localitzacions de la regió italiana de Lazio, com la Parrocchia di Santo Stefano Protomartire di Bracciano.
3. L'escena de la Toni Collette i la Monica Bellucci trepitjant raïm s'inspira en una semblant de l'episodi 23è, "Lucy's Italian Movie", de la 5a temporada de la sèrie de la CBS Broadcasting Inc. iniciada en 1951, "I Love Lucy".

COMENTARI: Sí que trobem alguns personatges simpàtics, com ara els de la parella de guardaespatlles, en Dante i l'Aldo, interpretats per l'Alfonso Perugini i el Francesco Mastroianni, respectivament, o el de la tieta Esmeralda, encarnada per la Dora Romano. A més, a la Monica Anna Maria Bellucci, al seus 58 anys, se la veu força potent. Quin tros de dona! Però, l'excés de frivolitat esdevé una broma propera al ridícul. Fa la impressió que implicar-se en aquesta pel·lícula representava una excusa perfecta per a la directora, la Helen Catherine Hardwicke, per passar un mes regalant-se a Itàlia. Diu que, en una capbussada festiva en la Mediterrània, van ésser picats per meduses, per exemple. Total, el resultat peca de lleugeresa, massa fluixa.

EN UN MOT: Vacances.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!