dissabte, 29 de juliol del 2023

LLARGMETRATGE: "The Outfit" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt14114802/

DURADA: 105 minuts (Crèdits: 5 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).

MILLOR:
- El taller i la feina del Leonard Burling, el paper interpretat pel Mark Rylance; s'explica que un expert va supervisar tot allò que es mostra relacionat amb la confecció i l'art tèxtil.

PITJOR:
- La resurrecció del Francis, el personatge del Johnny Flynn.

NOTES:
1. Fou enregistrada en el Troubadour Wembley Park Theatre del districte londinenc de Wembley entre març i abril de 2021.
2. Diu el Graham Moore, director i co-guionista, juntament, amb el Johnathan McClain, que la inspiració fou una dada que van llegir en un llibre sobre Savile Row https://en.wikipedia.org/wiki/Savile_Row, la via de la capital anglesa, que situava el primer micròfon ocult de la història del Federal Bureau of Investigation (FBI) en una sastreria de Chicago, la ciutat de l'estat nord-americà d'Illinois, en 1956.

COMENTARI: Si l'experiment era circumscriure l'acció a la botiga, el trobo limitant. De fet, en algun moment, la permanència en l'escenari, a raó d'una perillositat exterior, sembla un pèl forçada. I, tampoc, les excuses que expliquen la trama em convencen gaire; des de la perícia per extreure informació de la Mable Shaun, encarnada per la Zoey Deutch, fins aquesta bústia d'intercanvi desprotegida. Assegura, el Graham Moore, que això de The Outfit, aquesta xarxa d'organitzacions criminals interestatal, va existir; tal com la presenta, grinyola. La gràcia, potser, rau en el protagonista, que resulta una mica entranyable. Si més no, el film passa prou bé.

EN UN MOT: Encaixonada.

PAÍS:           GB.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!