dimecres, 5 de juliol del 2023

DOCUMENTAL: "Bonnie og de tusinde mænd" (2015)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt5017518/

DURADA: 57 minuts (Crèdits: mig minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 57 (sobre 100).

MILLOR:
- El contrast que aporten els clips de vídeo familiars de principis dels 80s, amb les dues germanes, la Bonnie i la Pernille, encara, infants; i la manera que té la Doris, la mare, de negar que el destí de la seva filla tingui res a veure amb cap trauma infantil.

PITJOR:
- El tros del sopar amb les amigues, l'Ann, la Mette, l'Stine...

NOTES:
1. El títol, que apel·la a la quantitat de clients que atén la puta durant un any, més de 500, en anglès, és "Bonnie and the Thousand Men".
2. La Marie Hald va realitzar un reportatge fotogràfic sobre la mateixa protagonista, la Bonnie Cleo Andersen, pel qual va ser reconeguda en la cerimònia de l'Årets Pressefoto 2012 en la categoria de Fotojournaliststuderende; la prostituta, també, va aparèixer en la sèrie documental, "Mormors bordel" https://www.imdb.com/title/tt2587874/, iniciada en 2011.
3. Després de l'emissió de la peça per part de la DR https://ca.wikipedia.org/wiki/Danmarks_Radio, el periodista Søren Henriksen va engegar la campanya "Hjælp Bonnie ud af prostitution!", el setembre de 2015, a través de Caremaker DK, amb l'excusa de recaptar diners per comprar-li a la dona l'establiment de salsitxes que hi surt referenciat; la beneficiària va rebre 139.432 corores daneses (18.700 euros) però no va comprar la botiga per raons de salut.

COMENTARI: Diu que la directora i guionista, la Mette Korsgaard, va recollir material al llarg de 2 anys i sembla que tant de temps no li va rendir gaire; perquè la sensació final és de buidor. Cert que, gràcies a aquest seguiment estès, aconsegueix les imatges de la Bonnie, de la que no es pot negar un carisma aclaparador, amb aspecte demacrat. Sense dubte, afegeixen perspectiva a l'assumpte del desordre alimentari, l'anorèxia, que pateix la meretriu. No obstant això, crec que tot plegat es podria haver resumit en un quart d'hora, essent generosos. De fet, pel que he llegit, alguns capítols més intensos de la vida de la meuca van succeir enllestida la producció. Per exemple, el doble assassinat, arran d'un deute de 45.000 corones daneses (uns 6.000 euros), del Jan Lindskov i el Søren Ertmann, parella i amic de la dona, respectivament; van ser trobats en un cotxe cremat a les rodalies de la ciutat de Sorø. O la lluita legal per mantenir la custòdia del seu fill petit, el Noa; en té dos més, ja grans, la Michella i l'Oliver. Així, doncs, malgrat el personatge, he de confessar que no m'ha fet gaire el pes.

EN UN MOT: Incomplet.

PAÍS:           DINAMARCA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     NO APLICA.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!