divendres, 7 de juliol del 2023

LLARGMETRATGE: "Nabospionen" (2017)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt5966350/

DURADA: 77 minuts (Crèdits: 2 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).

MILLOR:
- L'ambició de la nena, l'Agathe Christine, interpretada per la Simone Edemann Møgelbjerg.

PITJOR:
- El botiguer, a qui posa veu el Tommy Kenter, deixa el gènere al carrer de nit? Per l'escena nocturna, podrien haver dibuixat la botiga sense els calaixos de fruites i verdures, coi!

NOTES:
1. El títol internacional és "Next Door Spy" o "Agathe Christine: Next Door Spy"; en suec, "Agatha - granndetektiven".
2. Encara que la Karla von Bengtson, directora i guionista de la pel·lícula, va graduar-se en la Den Danske Filmskole en 2004, aquest és el seu debut amb la durada llarga; inicialment, la cineasta volia dedicar-se als efectes especials.
3. La tècnica d'animació utilitzada és la de retalls https://ca.wikipedia.org/wiki/Animaci%C3%B3_amb_retalls i el programari, el CelAction2D.

COMENTARI: Crec haver llegit d'una entrevista realitzada a la directora publicada en Internet que la premissa era presentar una història quotidiana sense rols estereotipats. Compleix, doncs. Primer, perquè el misteri que ens planteja resulta molt d'estar per casa. I, segon, perquè la mossa, aquí, exhibeix un caràcter intrèpid i demostra traça per la tecnologia mentre que el vailet es regeix pel seu vessant emocional i, a més, renuncia a l'adrenalina. Ben bé, a l'inrevés de l'enfocament clàssic a l'hora de definir personatges masculins i femenins. Ves! No havia parat esment a aquest joc. Tant se val, tu! La qüestió és que la producció no sembla que aspiri a gaire, ni gràficament ni pel que fa a la trama. De manera que sí que l'aprovo, la qualifico de correcte. Però m'ha deixat bastant indiferent.

EN UN MOT: Senzilla.

PAÍS:           DINAMARCA, SUÈCIA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!