dilluns, 27 de març del 2023

TEATRE: "Gran Teatre: Bola de neu de Carles Soldevila - Roger Justafré - Núria Duran/Joan Miralles/Carles Sales/Margarida Minguillón/Juan Ollé Freixas" (1981)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1323662/

DURADA: 59 minuts i mig (Crèdits: 1 minut, en l'inici; mig, al final).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 61 (sobre 100).

MILLOR:
- L'amistat del Bragulat, encarnat pel Joan Ollé i Freixas.

PITJOR:
- Els successius fosos innecessaris en un primer pla de les cares de la Maria i el Víctor Canibell, els papers interpretats per la Núria Duran i el Joan Miralles, respectivament.

NOTES:
1. L'obra, original del Carles Soldevila i Zubiburu, fou estrenada el 12 de novembre de 1927 en el Teatre Novetats de Barcelona, amb la direcció del Joaquim Montero.
2. La TVE ja va emetre una versió del títol dirigida pel Jaume Picas i Guiu el 29 d'abril del 1969; en aquella ocasió, protagonitzada per la Maria Dolors Díaz Font, el José Martín Balcells, el Jordi Torras i Comamala, i el Josep Peñalver i Garcia.

COMENTARI: Més enllà de la picada satírica que fa l'autor contra el món de les arts i dels crítics, en general, tenim la frivolitat de la dona, la temeritat del periodista que ordeix el pla i l'evolució en l'autoestima tant del pintor com del seu amic descregut. El complot no me l'acabo de creure perquè el risc per a la credibilitat del paio resulta massa important, trobo. Però serveix per presentar el cas, de manera que ja m'està bé. Que l'opinió pública es manipula? Clar! La qüestió és restar en pau amb un mateix. La història, bona; la versió correcta.

EN UN MOT: Ironia.

PAÍS:           CATALUNYA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!