divendres, 31 de març del 2023

LLARGMETRATGE: "Good Luck to You, Leo Grande" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt13352968/

DURADA: 97 minuts (Crèdits: 1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 56 (sobre 100).

MILLOR:
- L'anècdota que explica la Nancy Stokes sobre la redacció del seu alumne, en Lucas White, el qual opina que "Sex work should be made legal so your mum pays tax on her earnings".

PITJOR:
- La vacil·lació desesperadora de la vella.

NOTES:
1. El gruix del rodatge es va portar a terme en 19 dies entre el 8 de març i el 20 d'abril de 2021 a Norwich, en el comtat anglès de Norfolk.
2. La guionista, la Katy Brand, declarà que escrigué el paper de la Nancy Stokes pensant, específicament, en l'Emma Thompson.
3. L'Emma Thompson confessà que l'escena del nu integral fou de les més difícils que ha hagut d'interpretar mai.

COMENTARI: Certament, m'ha fet angúnia; la qual cosa sona bastant hipòcrita d'algú, com jo, que no s'immuta ni mirant zoofília, per exemple. I és que veure-li les vergonyes a una Thompson de 62 anys no resulta gaire motivador, ni pel vessant artístic. Amb altres actrius i pel·lícules pots estar desitjant que la senyora de torn es despulli. Amb aquesta, temia que es tragués la roba; com succeeix, malauradament. A més, la història es dilata massa. Entenc que, essent una "producció de confinament", per les restriccions imposades arran de la pandèmia de la COVID-19 durant l'enregistrament, els recursos eren limitats. Però, el mateix missatge que, imagino, es vol transmetre i el debat que proposa ja em semblen avorrits. És a dir, la paciència del Leo Grande, el personatge encarnat pel Daryl McCormack, en l'intent de seducció es demostra molt superior a la meva per aguantar el relat. En un moment determinat, la dona menciona Barcelona perquè hi viu la seva filla portant una vida bohèmia. De debó? M'ha fet una mica ferum de clixé. En fi, no era per a mi, me la podria haver estalviat.

EN UN MOT: Terapèutica.

PAÍS:           GB, EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!