dimarts, 7 de març del 2023

LLARGMETRATGE: "Puss in Boots: The Last Wish" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt3915174/

DURADA: 102 minuts i mig (Crèdits: 8 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 78 (sobre 100).

MILLOR:
- El moment en el que el Perrito, a qui posa veu el Harvey Guillén, s'acosta a un Puss in Boots, el personatge de l'Antonio Banderas, garratibat de pànic, i li posa el cap a sobre per confortar-lo.

PITJOR:
- No entenc per què el llop, el paper del Wagner Moura, persegueix el Puss in Boots quan encara li queda una vida a aquest darrer; ni el perquè desisteix, al final.

NOTES:
1. És la seqüela de "Puss in Boots", estrenada en 2011 i dirigida pel Chris Miller, que alhora era una derivada del film del 2004, "Shrek 2", a càrrec de l'Andrew Adamson, el Kelly Asbury i el Conrad Vernon; el personatge protagonista s'inspira en el del conte "Il gatto con gli stivali", recollit pel Giovanni Francesco Straparola en la seva col·lecció "Le piacevoli notti".
2. A partir d'un pressupost de 90 milions de dòlars, va recaptar-ne'n més de 340.
3. En 2014, era referida com "Puss in Boots 2: Nine Lives & 40 Thieves".
4. Quan acaben els crèdits, se sent el gat com exclama "Oh, you're still here?".

COMENTARI: He de reconèixer les meves reticències inicials davant aquesta iteració de la franquícia "Shrek", de la que no em considero seguidor fidel. De fet, quan he sentit per primer cop l'accent fastigós del Banderas (parlant en anglès), he cregut que no podria suportar-lo gaire estona. I, durant uns 20 minuts, no les tenia totes. Aleshores, ha aparegut el Perrito i, seguidament, la colla d'ossos britànics, l'Olivia Colman, el Ray Winstone i el Samson Kayo, acompanyats per la Goldilocks, encarnada en la Florence Pugh, que presenten la missió, i la cosa s'ha tornat interessant. Plantejament clàssic, sí; però, visualment, espectacular. Al final, força bé.

EN UN MOT: Fórmula.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!