dimarts, 21 de març del 2023

SÈRIE: "The Pentaverate - Temporada 1a" (5 de maig de 2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10203880/episodes?season=1

DURADA: 154 minuts (Crèdits: 11 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 78 (sobre 100).

MILLOR:
- Les intervencions de la Jennifer Saunders fent del Maester i la Saester de Dubrovnik.

PITJOR:
- En el 4t capítol, la irrupció del personatge de l'Shrek, per fer la gràcia, doncs, el Myers li posa veu en les pel·lícules de la franquícia.

NOTES:
1. Durant els crèdits del primer episodi, el Ken Scarborough, interpretat pel Mike Myers, diu "Lord, stop an arsehole! Look how clear it is!"; al final de les lletres del darrer capítol, el sisè, es mostra un fragment del Mike Myers acomiadant una connexió televisiva amb el Glenn Cochrane de les CFTO News i, a continuació, el rètol "Dedicated to local journalists everywhere".
2. Al pricipi de cada episodi, surten per pantalla dues frases; en el primer, "Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge./Charles Darwin/Pentaverate Member - 1882 - 1902" i "There are known knowns; there are things we know we know. We also know there are known unknowns; that is to say we know there are some things we do not know. But there are also unknown unknowns- the ones we don't know we don't know./Donald Rumsfeld/Pentaverate Candidate - Rejected 2006", en el segon, "Any man or institution that tries to rob me of my dignity will lose./Nelson Mandela/Keynote Speaker at the Meadows, 1995" i "Where's your, where's your, where's your dignity? I think you lost it in the Hollywood Hills./Hillary Duff/Musical Guest at the Meadows, 2008", en el tercer, "No institution can possibly survive if it needs geniuses or supermen to manage it./Peter Drucker/Founder of Modern Management/Member of the Fimbra Manus, 1980-2005" i "For me to say I wasn't a genius I'd just be lying to you and myself./Kanye West/Least played artist on <PENTAVERATE TV Jamz>", en el quart, "Rogues are always found out in some way. Whoever is a wolf will act like a wolf./Jean de la Fontaine/Pentaverate Member, 1695 - 1705" i "I'm the Bad Guy...Duh/Billie Eilish/Future Septaverate Member, 2047 - 2069", en el cinquè, "How does the Meadow flower its bloom unfold?/William Wordsworth/Pentaverate Member, 1850 - 1858" i "It is time to come together. It's up to you, what's your pleasure?/Kool&The Gang/House Band, Meadows Orgy Room", i en el sisè, "Every bad institution of this world ends by suicide./Victor Hugo/Pentaverate Member, 1885 - 1894" i "Soul has no color, no shape, no form./Beyoncé Knowles/Illuminati Member (Double Agent), 2010 - Present Day".
3. El rodatge es va portar a terme entre maig i juliol de 2021 a indrets de Londres i en els Troubadour Meridian Water Studios de la capital d'Anglaterra.
4. S'inspira en les teories de la conspiració presentades en la pel·lícula del 1993, "So I Married an Axe Murderer", dirigida pel Thomas Schlamme i protagonitzada pel mateix Mike Myers i la Nancy Travis.

COMENTARI: És molt de l'estil de l'humorista canadenc, amb les seves sortides porques poca-soltes i els jocs de paraules un pèl xarons. Però, malgrat no té gaire d'original, els gags que s'empesca fan riure, sovint. Diria, a més, que s'aprecia cura en els detalls, com el canvi de la definició de la imatge, la qualitat, quan passen de Canadà als Estats Units. O una cosa tant ximple com les lletres escrites en el lateral de la furgoneta de l'Anthony Lansdowne, "PENTAVERATE IS REAL/SMITE THE ALL", que, en obrir la porta, queden en "PENIS REAL SMALL". Se'ns ofereix una història en 6 lliuraments que ben bé podrien constituir un film de 2 hores i mitja; crec que passaria igual de lleuger que en format partit. Sigui com sigui, m'ha fet el pes.

EN UN MOT: Bandarra.

PAÍS:           CANADÀ, EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!