dimecres, 1 de març del 2023

LLARGMETRATGE: "Fasandræberne" (2014)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt3140100/

DURADA: 119 minuts i mig (Crèdits: 4 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 69 (sobre 100).

MILLOR:
- L'execució final del Ditlev Pram, encarnat pel Pilou Asbæk, al foc.

PITJOR:
- La facilitat amb la que la Kirsten Marie Lassen, interpretada per la Danica Curcic, fuig de la garjola o es carrega el Tim Alberg, el paper del Peter Christoffersen.

NOTES:
1. Internacionalment, es coneix com "The Absent One", "Department Q: The Absent One" o "Pheasant Killers".
2. Està basada en la novel·la homònima del Jussi Adler-Olsen, publicada en 2008, i és la segona de la sèrie d'adaptacions d'històries de l'Afdeling Q, precedida per "Kvinden i buret", en 2013, a càrrec, també, del Mikkel Nørgaard, i continuada per la del 2016, "Flaskepost fra P", dirigida pel Hans Petter Moland.
3. Va tenir un pressupost de 39 milions de corones daneses i una recaptació de, gairebé, el doble.
4. El rodatge es va portar a terme durant la tardor del 2013 en localitzacions d'Hamburg i Schleswig-Holstein, a Alemanya, a indrets de Copenhague i als estudis de Zentropa del districte d'Avedøre de la capital danesa.

COMENTARI: M'ha tingut enganxat a la pantalla al llarg de 2 hores, que ja és dir; no me'n he adonat. Tot i que, reflexionant sobre la trama fredament veig que no presenta tant de misteri ni de suspens com m'ha semblat d'inici. La impressió, suposo, arriba més de l'impacte de certes imatges que no pas de la solidesa de la narració. Les violacions, per exemple, em resulten sempre molestes i desagradables. O, especialment, en aquest cas, l'estomacada que li fumen a la Kimmie per matar-li el fetus. En fi, bretolades vàries... Per altra banda, alguns elements queden massa fàcils, com la seducció de l'alumna rebel al professor de física, el Klavs, el personatge del Henning Valin Jakobsen, o l'enredada per entrar a casa seva a l'Ulrik Dybbøl, el paper del David Dencik. I, la condescendència del Carl Mørck, encarnat pel Nikolaj Lie Kaas, amb la tarada, per què? No, si grato una mica surten merdes... Almenys, la Johanne Louise Schmidt, que fa el paper de la Rose, sembla simpàtica. Resumint, bé amb peròs.

EN UN MOT: Fosca.

PAÍS:           DINAMARCA, ALEMANYA, SUÈCIA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       REGULAR.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!