divendres, 17 de març del 2023

LLARGMETRATGE: "Flaskepost fra P" (2016)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt4088268/

DURADA: 111 minuts i mig (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).

MILLOR:
- El Pål Sverre Hagen, en el paper del Johannes, aconsegueix fer-se prou odiós.

PITJOR:
- L'escena a l'església en la que la Rose Knudsen, interpretada per la Johanne Louise Schmidt, canta i el Carl Mørck, encarnat pel Nikolaj Lie Kaas, mira d'acompanyar-la.

NOTES:
1. És la tercera en la sèrie d'adaptacions de novel·les del Jussi Adler-Olsen dedicades al Afdeling Q, aquesta, de l'homònima publicada en 2009; el llibre fou precedit pel de 2008, "Fasandræberne", i continuat pel de 2010, "Journal 64", que també van ser portats a la pantalla, a càrrec del Mikkel Nørgaard, en 2014, i del Christoffer Boe, en 2018, respectivament.
2. Internacionalment, es coneix com "A Conspiracy of Faith", "Department Q: A Conspiracy of Faith" o "Bottle Post from P".
3. El rodatge es va portar a terme a Alemanya, en la ciutat d'Hamburg i l'estat federal d'Schleswig-Holstein, i a Dinamarca, en l'illa de Rømø i en els estudis de Zentropa Entertainments14 ApS del districte d'Avedøre de la capital danesa.
4. A partir d'un pressupost aproximat de 39 milions i mig de corones daneses va recaptar-ne'n més de 66; abans que comencés el rodatge ja s'havia venut a 15 països.

COMENTARI: Fa la impressió que tocava tractar el tema de la fe i la religió en aquest episodi però queda una mica ordinària, la història, amb el típic trauma infantil causat per un maltractament amarat d'obsessió espiritual. A més, la investigació no dóna gaire de si; van per feina, sense massa intriga ni enginy ni raonaments intel·ligents. Algunes imatges, no obstant, resulten força plàstiques, els conreus en groc i els molins de vent marins. Per altra banda, el protagonista, el Carl Mørck, sembla que no hi és tot; perd la connexió amb l'espectador, trobo. Potser és que m'esperava quelcom menys adotzenat.

EN UN MOT: Passable.

PAÍS:           DINAMARCA, ALEMANYA, NORUEGA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!