dimecres, 29 de març del 2023

LLARGMETRATGE: "Yuan lo san ka la" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt15618938/

DURADA: 95 minuts i mig (Crèdits: 2 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).

MILLOR:
- La dispersió arreu del territori de Hong Kong de les noies; l'A. Lee, a Sha Tau Kok, la Mena Man, a Tai O, la Lisa, a Lai Chi Wo, la Melanie, a Sea Ranch de la Lantau Island, i la Fleur, a Pak Nai de Lau Fau Shan; els papers són interpretats per la Cecilia So, la Rachel Leung, la Hanna Chan, la Jennifer Yu i la Crystal Cheung, respectivament.

PITJOR:
- El plantejament d'harem amb un paio com l'Ah Hau, encarnat en el Ka-Ki Sham, queda una mica inversemblant.

NOTES:
1. Internacionalment, s'anomena "Far Far Away" o "Affinity at the far edges".
2. El rodatge es va efectuar en 12 dies de desembre de 2020 amb un equip de menys de 30 professionals.
3. Abans d'iniciar el projecte, l'Amos Why, el director i guionista de la pel·lícula, va renunciar al seu càrrec com a professor de Producció Cinematogràfica en l'Open University of Hong Kong, actualment, la Hong Kong Metropolitan University, perquè no volia donar classes en línia durant el període de restriccions provocades per la pandèmia de la COVID-19.

COMENTARI: Bones intencions de denúncia de la situació crítica del mercat immobiliari, de reivindicació dels diferents perfils de dona en la regió i de testimoni dels nous costums d'aparellament de la societat hongkonguesa, de 15 anys ençà. També, suggeridora, tota la senyalització en pantalla que imita aplicacions de telèfon mòbil i la mínima passejada turística. La qüestió és que el paio protagonista resulta bastant avorrit i avorreix haver de seguir-lo amunt i avall. L'única diversió arriba amb les intervencions de la Jennifer Yu; especialment, la broma durant la declaració amorosa final. Ara, "lluny, molt lluny"? Estem parlant d'un territori que, d'extrem a extrem, fa 50 quilòmetres... Cert que hi ha un tou d'illes per allà... En fi, que no m'ha emocionat gaire, la comèdia, més aviat el contrari.

EN UN MOT: Regular.

PAÍS:           HONG KONG.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!