divendres, 27 d’agost del 2021

SÈRIE: "Westworld - Temporada 1a: The Maze" (Des del 2 d'octubre fins el 4 de desembre del 2016)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0475784/episodes?season=1

DURADA: 620 minuts (Crèdits: 29 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 49 (sobre 100).

MILLOR:
- Escenaris com el Castle Valley de Moab, a Utah, l'attrezzo, els pitots de la Thandiwe Newton, que interpreta la Maeve Millay, o el parrús pelut de l'Ingrid Bolsø Berdal, l'actriu darrere l'Armistice.

PITJOR:
- La romanceria i el melodrama exagerats.

NOTES:
1. Inspirada en la pel·lícula del 1973, "Westworld", escrita i dirigida pel Michael Crichton.
2. S'ha emès una segona temporada de 10 capítols, des del 22 d'abril fins el 24 de juny del 2018, i una tercera de 8 episodis, del 15 de març fins el 3 de maig del 2020.

COMENTARI: Potser, aquí vaig contra corrent. Vaja, segur que sí! Però, més enllà de l'actualització tecnològica, respecte la representació futurista obsoleta (i, encara, captivadora) del 1973, que suposen les tauletes tàctils utilitzades pels enginyers de Delos, aquesta revisió del concepte genial del Crichton no ofereix res que justifiqui perdre 10 hores davant la pantalla; no engresca, no emociona, no entreté, no impressiona, no intriga, no interessa. Els diàlegs es fan eterns, criminalment avorrits, absurdament afectats. La trama, alterada artificialment amb un recurs de relat trampós, no passa de galdosa. Els enfrontaments, fins i tot, els transcendents, es veuen postissos; les actituds, poca-soltes. En fi, algun detall, clar, com la reproducció perfumada de honky-tonk en el piano del bordell de "The House of the Rising Sun"... Evidentment, no em plantejo veure la resta de temporades.

EN UN MOT: Suplici.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!