dijous, 12 d’agost del 2021

SÈRIE: "Ted Lasso - Temporada 1a" (Des del 14 d'agost al 2 d'octubre del 2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10986410/episodes?season=1

DURADA: 314 minuts (Crèdits: 9 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 74 (sobre 100).

MILLOR:
- En el 7è capítol, "Make Rebecca Great Again", l'atac de pànic que pateix el Ted Lasso, el paper a càrrec del Jason Sudeikis, mentre la Rebecca Welton, encarnada per la Hannah Waddingham, canta "Let It Go", la cançó composta per la Kristen Anderson-Lopez i el Robert Lopez inclosa en la pel·lícula del 2013, "Frozen", dirigida pel Chris Buck i la Jennifer Lee.
- En el 8è episodi, "The Diamond Dogs", la lliçó arran de la frase del Walt Whitman, "Be Curious, Not Judgemental", durant la partida de dards.

PITJOR:
- En el capítol 9è, "All Apologies", l'escena en la que la Rebecca Welton s'empatolla amb la paraula "postergació".
- En el 10è episodi, la pallassada del "Lasso Special", simulant una jugada de futbol americà.

NOTES:
1. Basada en el personatge creat pel Jason Sudeikis el 2013 per a una sèrie d'anuncis en els que apareixia com a mànager del Tottenham Hotspur F.C. per promocionar la secció de l'NBC Sports dedicada a la Premier League.
2. La primera temporada està composta per 10 episodis; la segona, de 12 capítols, va començar a emetre's el 23 de juliol del 2021.
3. Li va ser atorgat el guardó de Best Actor - Television Series Musical or Comedy al Jason Sudeikis en l'edició 78a dels Golden Globe Awards.
4. El Roy Kent està inspirat en la figura de l'irlandès, Roy Keane, el qual va jugar al Manchester United F. C. des del 1992 fins el 2005.

COMENTARI: Les bromes sobre el te, l'enginy d'algunes rèpliques, l'afició de l'AFC Richmond cridant "Wanker!" el seu entrenador, el contrast entre l'americà i tot allò britànic que es troba a Londres... puc reconèixer un grapat d'aspectes divertits de l'obra. No obstant, la premissa, que no té cap ni peus en un context professional, fluixeja en la transició de gag a un discurs més elaborat. Segurament, perquè estic, mínimament, familiaritzat amb el món del futbol (soccer, li diuen als EUA), la broma em sembla un tant beneita. Però, bé, ha estat distreta i amena.

EN UN MOT: Inversemblant.

PAÍS:           EUA, GRAN BRETANYA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!