dissabte, 21 d’agost del 2021

LLARGMETRATGE: "Silk Road" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt7937254/

DURADA: 117 minuts (Crèdits: 7 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 57 (sobre 100).

MILLOR:
- En Darrell Britt-Gibson, que fa del Rayford.

PITJOR:
- Tot l'assumpte que envolta aquest policia de la vella escola, encarnat pel Jason Clarke, menystingut pels seus caps amb raó, sacrificant-se per la seva filla disminuïda.

NOTES:
1. Abans dels títols de crèdit, es mostren els rètols "In 2015, Ross Ulbricht was found guilty of drug trafficking and money laundering", "During trial, no mention was made of the fact that the murders he ordered never happened", "The DEA agent investigating Ulbricht pleaded guilty to money laundering, obstruction of justice and extortion", "He was sentenced to six and a half years in prison", "On appeal, Ulbricht's conviction was upheld" i "He is serving life without the possibility of parole".
2. Inspirada en l'article del David Kushner publicat per Rolling Stone, "Dead end on Silk Road: Internet crime kingpin Ross Ulbricht's big fall".
3. El personatge fictici de l'agent Rick Bowden unifica les figures dels agents reals Carl Force i Shaun Bridges.
4. El gruix del rodatge es va portar a terme en un mes durant l'estiu del 2019 a Santa Fe i Albuquerque, en l'estat nord-americà de New Mexico.

COMENTARI: És, segurament, la manera d'encarar la història el que la fa fatigosa i molt poc atractiva; ni les penes sentimentals del Ross Ulbricht ni les complicacions familiars del policia corrupte m'interessen en absolut. De fet, coneixia el cas arran de veure, l'abril passat, el documental del 2016, "Banking on Bitcoin", dirigit pel Christopher Cannucciari, que parlava d'aquest tema entre molts d'altres relacionats amb la criptomoneda. I la meva sensació és que aquest film no m'ha aportat res addicional que valgui la pena; a sobre, m'ha avorrit. Pèrdua de temps.

EN UN MOT: Enredada.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!