diumenge, 15 d’agost del 2021

LLARGMETRATGE: "The Suicide Squad" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt6334354/

DURADA: 132 minuts (Crèdits: 8 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 70 (sobre 100).

MILLOR:
- Els missatges integrats en les imatges a l'estil d'un còmic, com el "3 days earlier" escrit en la latrina o un "Meanwhile, Harley" fet d'arrels.

PITJOR:
- L'escena supèrflua entre el Juan Diego Botto, que fa el paper del Silvio Luna, i la Margot Robbie, que interpreta la Harley Quinn.

NOTES:
1. Abans dels títols de crèdit, s'ensenya la Weasel reanimant-se a la platja de Corto Maltese; al final dels crèdits, es mostra un afegitó en el que es veu el Peacemaker, encarnat en el John Cena, en un llit de l'UCI.
2. Representa la seqüela de "Suicide Squad", el film del 2016 dirigit pel David Ayer.
3. El gruix del rodatge es va portar a terme entre el 20 de setembre del 2019 i el 28 de febrer del 2020 als Pinewood Atlanta Studios d'Atlanta, en l'estat nord-americà de Georgia, Panamà, Puerto Rico i Porto, a Portugal.
4. El director i guionista, en James Gunn, va desenvolupar un derivat anomenat "Peacemaker" que l'HBO Max espera estrenar en gener del 2022.

COMENTARI: Em sorprèn el punt d'incriminació, la crítica a la política d'exteriors dels EUA que planteja però la resta ho trobo dins del que s'espera d'una proposta d'aquest estil, acció, violència, sang i fetge, efectes especials a dojo, fatxenderia barata, humor ordinari, carrincló, i una missió. La veritat és que no tenia ganes d'empassar-me més de dues hores d'aquesta mandanga de factoria. M'he deixat convèncer i, en fi, li reconec moments interessants, com la fugida plena de flors i ocells animats de la Harley Quinn, la destrucció de la torre Jotunheim o l'obsessió de l'home clapejat amb la seva mare, la Lynne Ashe. No obstant això, el producte em sembla mediocre.

EN UN MOT: Acusadora.

PAÍS:           EUA, CANADÀ, GRAN BRETANYA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!